fredag 22 juli 2011

Geggamojja/konst

Idag är det första dagen på sommarlovet. Solen skiner och det är varmt och skönt ute. Då väljer vi att sitta inne. Leon ska till Games Workshop, en liten sunkig lokal med dålig ventilation, och resten av oss leker med Playmobil och syr hundhalsband i en lite mindre sunkig lokal. Hemma alltså. Men ingen går ut. För på sommarlovet ska man få göra det man tycker mest om. Det råkar inte vara utomhusaktiviteter idag.

Igår hade vi fest. Spontanfest. Lite kompisar till barnen och mig kom för att fika efter skolavslutningen som inte är mer händelserik än att barnen slutar skolan och går hem. Futtigt! Nästan så att jag saknar talet i Bunkeflo kyrka. Vi fick fira hemma. Så det gjorde vi med kladdkaka, jordgubbar, glass och lite annat. Stora bordet var fullt av ungar och fika. Efter det gick dom ut och kreerade i lera. Den finns helt gratis i marken här. Det var en finfin idé tills dess att vatten blandades in och jag hade tio före detta rena ungar i vita skolskjortor. Det hade dessutom börjat regna, men eftersom det var varmt ute var det ingen som ville in. Dom skulle fortsätta modellera.

Föräldrar vet nu i fortsättningen även i Storbrittanien att dom inte ska skicka hit sina ungar i sina finaste kläder. Eller näst finaste. Jag tvättade en maskin skolskjortor den eftermiddagen och föräldrarna fick en partybag med hem, inte innehållande godis.1 kommentar:

  1. Håller med dig om att skolavslutningarna här (och när vi var i DK var det likadant) är fruktat tråkiga och ofestliga. Är det svenskt att ha en riktig, stämningsfull skolavslutning. Här skickas betygen med posten och kom en dag efter att vi åkt till Sverige. Hur trist som helst! Dem vill man ju ha i ett kuvert på avslutningen.
    Tvättade du verkligen allas kläder???!! Vad satte du på dem istället? Du är fantastisk!

    SvaraRadera