tisdag 5 juli 2011

Ett år.

Så har det konstigt nog gått ett år. För ett år sedan packade vi det sista, och för ett år sedan var det så jäktigt att jag knappt visste vad jag hette. Dom dagarna hade jag gärna varit utan. All rensning, bortforsling, sortering och farvälande.

Idag har Leon och Ina fått redan på vilka lärare de får till nästa år. Det hela är alltid mycket högtidligt och hemligt in i sista minut. När barnen blir meddelade ska de gå och besöka sina nya klassrum och träffa sin nya lärare som de spenderar dagen med. Dom små tvåorna som ska börja trean på Bushy Hill skola kom idag på besök och blev tilldelade en fadder ifrån det som nästa termin blir sexorna. Leon har alltså blivit fadder till en liten sjuåring som nog är liten och nervös idag. Eller inte. Det gick nog bra. Faddrarna skulle ta hand om de små och visa dem skolan. Men Leon har nog själv precis blivit varm i kläderna. Han är ändå taggad inför uppgiften och nästa år.


Vi är gärna på Sun Valley och hjälper till med hundarna. Även om det är studiedag. Imorgon kajakpaddling om inte regnet öser ner. Ingen dokumentation av säkerhetsskäl...


Så vi verkar ha funnit oss tillrätta. Det är proppfulla dagar för barn och föräldrar i skolan sista veckan. Sportdagar och history days, övernattningar i klassrummen och picnic på skolgården. Ina ska gå som Marie Curie på history day. Hennes egen idé att gå som vetenskapskvinna. Jag tar fram symaskinen igen. Leon ska nog inte vara annat än sig själv den dagen.

Allt är som det ska. Jag tror ta mig f.. jag tar mig en Gin och Tonic med tillhörande chipspåse!

2 kommentarer:

 1. Skall bli spännande att få se en bild av Ina klädd som Marie Curie. Har inte hittat några bilder av MC där man ser hela hon. Bara ansiktet.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag landar efter en första intensiv vecka i England efter sommarlovet. Vi har packat upp en PROPPFULL bil, haft gäster från Sverige och varit på skolan för Welcome Social och jag pratade med de två familjer som jag är "kontaktperson" för. Allt har varit jättekul, men nu ser vi fram emot en hyfsat lugn helg. Passar bra att inleda den med att läsa ikapp på din blogg medan Rikard lagar mat på sin egen födelsedag.... :)
  Jag undrar som du sett om bröllopet samt hur det är med din rygg. Hoppas att det klarnar när jag läser vidare här...
  Det låter som om era barn ser fram emot ett nytt skolår. Mina barn som är mycket äldre än era, vet knappt vem Marie Curie är. Coolt!
  Kram.

  SvaraRadera