måndag 16 maj 2011

Skor, sandaler och husmorstips!

Nu vet jag varken ut eller in. Det är sommarväder och barnen svettas om fötterna för att dom går i skor och inte sandaler. Dessutom får dom inte ta av sig skorna utan går med dem hela dagen i 7 tim. Sandaler är förbjudet pga health and safety. Inte säker på vari faran ligger. På dom tio år jag har haft barn med sandaler har vi aldrig varit i fara vad jag vet.

Däremot går det bra att släppa ut småbarn - och då menar jag barn mindre än Oliver, ut på 90-vägar. I helgen var det nån form av cykellopp med barn och vuxna som vinglade omkring på vägen. Vägen är så smal att två bilar inte kan mötas om det är en cyklist i vägkanten. Det var bilar i långa banor i båda riktningar. Alla försökte komma fram. Hur kan det vara tillåtet? Fyra-femåringar på 90-vägen går alltså för sig, men inte sandaler.

Jag skulle nog vilja påstå att det för fötterna är en health and safetyfara om dom går i varma skor sommardagar. Gissa hur strumporna ser ut efter skoldagens slut?


Husmorstips: Om bordsmargarinet man ska bre med är slut (vilket händer lite nu och då) och man måste ta riktigt smör så är det ofta för hårt. Då har jag tidigare bara tagit en osthyvel och hyvlat av smöret så är det snart bredbart. Perfekto! Det var egentligen inte tipset. För om det är så att köket är för kallt och dom hyvlade smörskivorna fortfarande är för hårda för att bre ut så går det fint att använda hårfönen som råkar ligga på köksbänken för att värma smöret. Gissa om jag kände mig fiffig imorse när jag fönade barnens smörgåsar!

3 kommentarer:

 1. Om du ställer in den på kallblås så kan du föna barnens fötter när de kommer hem.

  SvaraRadera
 2. hehehe
  det är ett roligt land ni lever i :)
  Här har Judit precis satt sig i en halv meter djup vattenpöl...skedde obevakat, när jag under 30 sekunder lämnade in Selma till skolan.....Hade hon haft svarta lackskor så hade hon nog inte interagerat med vattenpölen så mycket.....så gummistövlar kan läggas till i listan för unsafe shoes tycker jag gott. :)

  SvaraRadera
 3. Åh vilket härligt inlägg att börja dagen med, du skriver helt underbart!!!
  På vår skola har barnen också skor på sig hela dagen! Vansinnigt för små barn tycker jag. Gulliga barnfötter SKA luftas under lektionerna. Vår skola är INTE riktigt lika strikt med vilka skor de får ha, men vi har inte vågat oss på sandaler än, ska kolla reglerna för det...
  Absolut dags att ses! Vill du helst komma hit själv eller ska vi försöka få till lite större delar av familjerna, vad tycker du? Låt oss maila under dagen! Kram Ingrid

  SvaraRadera