onsdag 19 januari 2011

Ingen Gas

Nu får eventuella ungar som läser hålla för ögonen. Nu har jag ta mig fan fått nog av det här jävla skithuset och det här förbannade jävla skitlandet som saknar någon som helst service!

Nu är vi utan gas. Har man ingen gas kan man varken laga mat eller få värme. Nu var det slut på Mrs nicewife när jag ringde vårt emegency number. 24 timmar om dygnet kan man ringa! Välkommen och ring. Det är bara att ringa dem nääär som helst.

-Ok, sa Mrs Homeserve. I shall get an engineer to ring you within 48 hours...
- What!? Sa jag. Vi har ingen värme i huset och ingen gas i spisen och någon  ringer inom 48 timmar?!!!!!!

-Så det är egentligen inget akuttelefonnummer, frågade jag. Man kan bara ringa akut. Och så kommer dom när dom kommer?

-I am so sorry, sa Mrs Homeserve.

-No, you're not, sa jag (fast det gjorde jag inte). Jag sa hmf.

Sedan kommer hennes nästa replik.

-Is there anything else I can do for you?

-Eh, What? No! Just heating and gas for the cooker will do, thank you!
Nu har det gått ett par timmar, och jag ringde till gasbolaget istället. Dom tog det hela på mycket stort allvar. En mekaniker skulle komma inom en timme, så vi hoppades att inte huset hinner sprängas innan dess, och jag fick en lång lista av säkerhetsåtgärder uppläst jättefort. Hon hade visst informerat om dem tidigare. Så det gick verkligen jättefort. Det var alltså om, utifall det var en gasläcka. Jag uppfattade inte mycket mer än att jag inte fick tända någon eld och att jag inte skulle använda några elektriska apparater. Tror jag.

En trevlig gaskille dök snart upp och upptäckte att det inte fanns någon gas i huset och heller inte i ledningen fram till huset. Så när dom tidigare idag hade förnyat gasledningen så hade dom glömt den lilla detaljen att koppla på oss på nya systemet.

Han lämnade två paket till oss och hälsade att det fick lösas imorgon. Gåvorna fick vi behålla! Tack snälla Southern Gas.

Inatt sover vi alla i samma sovrum med den lilla värmefläkten.

8 kommentarer:

 1. Den ser inte stor ut, fläkten! Hoppas ni lyckas hålla er varma ändå i natt. Jag tycker verkligen synd om er som drabbas av det ena efter det andra!

  SvaraRadera
 2. Hej hej

  Jävla land va?! nej, jag tycker bara du fick tag i fel kärring. I Sverige hade du väl aldrig fått en kokplatta och en fläkt av ett el/gasbolag, eller?

  Jag har idag tagit ett första gympa pass!!!??? nej, inte friskis o svettis eller cumba(?).
  Vårsolen tittade fram, mot all förmodan, i Glostorp. Jag skyndade ut och plockade bort "vinterskit" såsom gamla raketer, kattbajs, lite plastpåsar och dessutom rensade jag i rabatterna från döda fröställningar. HÄRLIGT. det är min favvo gympa.

  Men det är ingen risk att jag kan göra detta pass till en vana, redan imorgon ska det bli minusgrader igen och eventuellt snö till helgen.  Det är kanske lite dumt att komma och hälsa på hos er när det är lov? Har du något förslag när det passar dig bäst. Jag hade tyckt att det vore jättekul att se hur ni har det-UK life for real.  Ett tips till din blogg? Jag hade tyckt att det vore kul att läsa om hur det går för barnen nu med engelskan och tillvänjningen i skolan och med allt det engelska. Saknar de fortfarande Sverige efter ert besök i Skumparp innan jul? Finns det motsvarande till standardprov i UK och hur fungerar alla deras prov. Hänger dom med eller är det för svårt språkmässigt och också kunskapsmässigt jämfört med svenska skolan? Om du inte tycker att det är av allmänintresse så kan du väl svara mig istället?  Det är ju dags för siri o august att ha standardprov nu på vårterminen. Jag laddade ner ett exempelprov från skolverkets hemsida och till min förfäran såg jag hur jävla komplicerat det är. När jag gjorde provet med barnen insåg jag att jag måste jobba mycket hemma med dem denna terminen. Hmmm...  vilken är den bästa mailadressen för att få tag i dig, har provat dina gamla men jag tror inte du läser dem, eller?


  Ha det så bra.  Kram Helene

  SvaraRadera
 3. Hej Melanie.
  Jag måste bara säga att mina fördomar om England cementeras allt mer ju mer jag läser i din blogg :-)
  Hoppas det löste sig med gasen idag. Och tänk vilken tur att det inte var en läcka!
  / Linda

  SvaraRadera
 4. Usch era stackare!! Ja, man och barn kommer ju i alla fall iväg och kan värma upp sig på jobb och skola under dagen. Jag tycker det är kallt när värmen fungerar!. Så jag kan inte föreställa mig hur gräsligt det måste vara helt utan gas.... Hoppas nu de kommer fort som attan och fixar det där!

  SvaraRadera
 5. Tack alla!

  Jag har nog ändå lugnat mig nu. Jag till och med tyckte lite synd om den stackaren som hackade asfalt hela dagen i jakten på vår ledning. Straxt efter fem ikväll hittade han den. Det var inte han som gjort misstaget. Jag kände mig ändå nöjd med vetskapen att värmen kommer imorgon... Tror vi... Hoppas. Vänliga människor delar i alla fall gärna med sig av färmefläktar till höger och vänster.

  SvaraRadera
 6. Och förrästen så kommer jag gärna berätta om barnens skolgång lite mer. När livet lugnat sig. I övermorgon.

  SvaraRadera
 7. Tre djupa andetag, sen slår man på det stora smajlet (jodå!) och med superlen röst förklarar man att det här går inte för sig. Brukar fungera ibland. Har lärt mig att det är så en skitförbannad engelsman beter sig. Dom har alltså i sin tur lärt sig av Basil Fawlty (eller om det nu är tvärtom).

  För övrigt kan jag berätta att min badrumsrenovering nu har gått in på sin sjunde månad. Just nu har jag inget tvättställ, toastolen inte fastskruvad i golvet och en tämligen oangenäm doft som slår emot en när man öppanr toadörren. Mitt leende börjar bli lite ansträngt. Det är bara att härda ut.

  SvaraRadera
 8. Stefan. Ok. Jag ska försöka ändra taktik. Lugn och sansad...!

  Jag måste säga att jag faktiskt lugnade mig under samtalen med killarna som grävde och letade. Till och med när dom föreslog alternativ nummer två, som var att om dom nu inte hittade ledningen då skulle gräva upp hela de stenlagda uppfarten, och lägga en helt ny ledning. Jag sa bara att det får jag visst nämna för hyresvärden. Fast log vet jag inte om jag gjorde... Det får jag jobba på.

  SvaraRadera