tisdag 4 januari 2011

Städning efter jul

Det är nu som fotot på The Swamp Monsters - Triops skulle ha kommit. Jag kunde ha tagit ett foto häromdan när små vita djur inte större än dammkorn simmade omkring. Dom kläcktes faktiskt! Jag tog ingen bild eftersom man inte kunde se djuren om man inte stod jättenära och stirrade länge, länge. Då såg man de små kornen simma straxt under vattenytan. Det hade jag aldrigt trott!

Så det var resultatet efter dedikerad djurvård. En liten lampa var tänd över kläckningskammaren dygnet runt för att hålla rätt temperatur. Annars fanns risken att de skulle dö! Så det blev rätt dåligt med sömn för oss. Jag har spenderat oroande mycket tid med näsan vid behållaren.

Eftersom vi fick så svårt att sova släckte vi lampan på tredje, eller om det var fjärde dygnet och höjde istället temperaturen i hela huset. Alla svettades och vi kunde ha gått omkring med bikini. Om vi velat. Det ville ingen. Vad gör man inte för urtidsdjuren? Och barnen. Djuren dog. Så kan det gå. Nu vill jag ha tillbaka mitt sovrum.

I stället kommer en bild på Johan som bakar bröd jättefort, Oliver som dansar och Ina som är stilla...
Vår nyårsmat blev pasta med mumsig tomatsås, som jag själv stod för. Focaccia som Johan bakade, och lite annat - Fläsk och oxfilé. Hunden fick en bit av köttet dagen efter. Jag kommer aldrig få henne att äta vanlig hundmat. Hon tror att det är så här hennes nya liv ser ut. Julskinka och oxfile. She is in for a big surprise!


Idag har Johan gått tillbaka till jobbet efter julledigheten, och jag städar bort julen. Då dammsuger jag även bakom soffan! Hunden ser orolig ut och undrar var hon ska ligga. 

Min mormor sa att hon gillar att städa. Jag börjar misstänka att jag är adopterad.


1 kommentar:

  1. Hur stora skulle eg The Swamp Monsters - Triops ha blivit?

    När vi förr i tiden ville ha motsvarigheter till swamp monsters tog vi grodägg med håv i någon damm. Dessa lade vi i en burk. Det dröjde inte länge innan vi hade grodyngel, som allteftersom utvecklades till små grodor. Mycket intressant att följa. Enda problemet var att de då och då rymde ur burken så att vi hade förtorkade grodyngellik här och var i huset. Men er Swamp Monster-burk kanske skulle kunna hålla dem kvar?

    SvaraRadera