onsdag 5 januari 2011

Ny termin

Tillbaka till skolan imorgon. Badade barn och framplockade skoluniformer. Leta efter slipsen. Och den här terminen ska Ina också ha lunchlåda. Även hon har tröttnat på baked beans och sausages. Det måste finnas ett fungerande system för barnens lunchlådor. Jag provar att låta barnen göra dem själva. Orkas inte det så får dom gå tillbaka till skollunch.

Själv tycker jag att matsedeln ser rätt bra ut. Men jag är inte heller så förtjust i baked beans att jag vill ha det varje vecka.

- En gång var det pasta med tonfisk till lunch. Det var det ingen som gillade. Då var papperskorgen helt full, sa Ina.Allt är klart. Förutom Olivers skolväska som vi inte alls hittar. Att det alltid ska upptäckas i sista minuten. Egentligen skulle man ha ett genrep inför varje skoldag. Då skulle man klockan tre på eftermiddagen dagen innan låtsas att man ska till skolan. Allt ska fram. Skolkläder, lunchlådor och ytterkläder. Särskilt ytterkläder och skolväska. För man kan ge sig fasen på att det saknas en vante, en gympapåse och att läxan glömts att göras! Och det är aldrig samma vante eller mössa som saknas utan en ny överraskning var dag. Skulle man då göra en trial run dagen innan vid tretiden så skulle det finnas utrymme att få allt klart.

Herre Gud så mycket bra idéer jag har till förbättringar i vardagen!

2 kommentarer:

  1. Tänk att allting upprepar sig! Hur många gånger har man inte varit i precis samma situation, även om det nu är många år sedan. Vissa morgnar blev alldeles speciellt stressiga, som när ute-gympa-kläderna absolut inte kunde hittas, eller när någon skulle på utflykt och ingen matsäck förberetts p g a att mamman inte fått reda på att det skulle vara utflykt. Och själv skulle man iväg till jobbet efter att ha följt något barn till skola eller dagis! Sen blev ju barnen äldre och tog sitt eget ansvar - för det mesta i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk! Det är väl lustigt att det upprepar sig. Borde det inte gå framåt precis som med endel annat?

    SvaraRadera