söndag 30 januari 2011

Längre helger

Största nyheten är Leons Star of the Week! Certifikatet fick Leon på fredagen, och på lördag morgon kom brevet från rektorn. Det blev en bra start på dagen.

På fredagkvällar fäktas nu Leon. Tränaren är asiat och utbildar med millimeterprecision. Bilderna är av tränarens son och Leon. Sonen är också en utmärkt tränare.

Jag tycker allt att helgerna skulle kunna vara något längre. Först behöver man en dag där man inte ska göra något. En sådan hade vi igår. Pyjamas hela dagen, och sedan hämtmat från Wagamama.

Sedan går söndagen åt till att träna (för Johan). Jag har fortfarande enormt ont i benen efter spinningen i onsdags. Först nu har jag kunnat släpa mig fram till datorn. Söndagar går hur som helst åt till allt man inte hunnit med i veckan. Så det skulle behövas en dag när man hade tid att göra något roligt tillsammans. Alltså inte veckohandla, städa, tvätta eller hjälpa till med läxor.
Eventuellt hade det varit roligt med ett slätt papper med läxan på, men vi börjar vänja oss vid de skrynkliga.Det blir nog en bra tidning i slutändan. Leon har valt att göra en tidning till Aztekerna i Mexico år 1325. Varför inte... Så här har han gjort framsidan.6 kommentarer:

 1. Underbart med utmärkelsen från rektorn!! Grattis Leon!!! :)
  Blir riktigt nyfiken på den där tidningen... undras vad som kan tänkas stå på sportsidorna t ex. Du får allt ge oss löpande uppdateringar där!
  / stolta fastern, igen.

  SvaraRadera
 2. Tack, jag ska hälsa honom. Det betyder mycket att få utmärkelsen. Ja, tidningen kan väl säkert visas vartefter.

  SvaraRadera
 3. Grattis Leon till Star of the week!!
  Ser att du går i farfars idrottsliga fotspår. Av bilderna att döma verkar det som om du fäktar florett, liksom jag en gång gjorde i LUGI. D v s inte värja eller sabel. Min fäktmästare hette Maestro Franscesco Gargano (reservation för stavningen). Han påstod att han hade fäktats i strid (det var visst i något krig mellan Italien och någon grannstat österut). Hade du varit vänsterhänt kunde du ha fått överta min florett (den gjordes speciellt för mig och ligger nu på vinden tillsammans med skyddsvästen).
  Du är snart lika gammal som jag var när jag började skriva i tidningar. Jag var nog ca 15 år. Men kunde Aztekerna i Mexico år 1325 prata och läsa engelska? Strunt samma – de får väl lära sig retroaktivt. Hoppas få ett ex av tidningen när den är klar!

  SvaraRadera
 4. Vår Johan har också varit Star of the week, men hos oss innebar det något annat :) . Vilket ambitiöst jobb med tidningen! Ser jättefint ut! Det går VERKLIGEN inte att jämföra svensk skola med det som barnen gör här..., varken när det gäller hur de framhåller vissa barn framför andra eller när det gäller hur mycket arbete de förväntas lägga ned.

  SvaraRadera
 5. Tänk om vi kunde ta efter i svenska skolor! Lägg ribban högt! säger Stavros; så rätt han har. Hälsningar Karin i Motala

  SvaraRadera
 6. Karin, jag måste säga att jag känner mig än så länge nöjd med skolan här, men det beror nog mest på att barnen verkar nöjda och förstår systemet. Dom är helt på det klara med att det finns olika nivåer att sträva efter. Däremot vet jag inte hur dom utvecklas. Vi tar det rätt lugnt det här året eftersom språket måste falla på plats först. Men man ska nog "hålla koll". Som alltid.

  franziengland, jag tror visst att det ser ambitiöst ut men är inte helt övertygad. Datumen som dom ska följa är inte datum för inlämning, och dom får därför ingen feedback. Hela tidningen lämnas in färdig till sista datumet.

  Tack ni andra för gratulationer. Jag hälsar Leon vartefter och han är fortfarande jättestolt!

  SvaraRadera