torsdag 2 december 2010

Skolan stänger.

                      Idag stängde skolan. Det var för mycket snö för att folk skulle kunna komma till skolan. Tror jag. Vi kunde äta lunch allihop tillsammans - även Johan - för ovanlighetens skull. Som vanligt är samtalstonen vid matbordet allt för hög och jag önskar även i år ett par hörselskydd i julklapp. På tv har jag sett familjer sitta stilla och lugnt och njuta av maten och lyssna på varandra. Jag misstänker att det är något man övat på och att det behöver finnas någon form av ledare. Den här ledaren orkar inte och ger upp. Önskar bara hörselskydd. 

Samtalet idag handlade bla annat om tillverkning av alkoholhaltiga drycker. Våra barn hade förvånansvärt mycket kunskap om ingredienserna till öl, vin och sprit! Och hur dom olika processerna såg ut. Vart kom det ifrån? Skolan? 
På morgonen körde vi till verkstaden och satte vinterdäck på Johans bil. Jag skulle först ha gjort det själv, men vid åttatiden kom Johan tillbaka efter ett misslyckat försök att komma till jobbet. Så även om man har vinterdäck med dubb så spelar det ingen roll eftersom tåget inte kör. Hela familjen kom till verkstaden och bytte till ännu en omgång ovanliga, märkliga, dubbdäck.

Jag har slutat Facebooka. Det känns bra. Jag känner mig lättad, och även huvudvärken känns bättre. Nu kommer jag kanske att ha lättare att fokusera. På nåt. Och framför allt kommer jag vinna tid. Jag kan nu bocka av på min lista och välja ett nytt mål. 

Kanske skotta? Ingen skyffel. Det var inget vi skulle få användning för. Skyfflarna gav vi bort i Sverige eftersom vi flyttade ifrån snöiga vintrar.

1 kommentar:

  1. Ni ser ju ut att ha lika mycket snö hos er som vi hos oss. Vilken tur för barnen. Tänk vad trist för dem om de inte fått någon snö att rasa runt i. Tur också att ni behöll de svenska vinterkläderna!

    Som vanligt har vi släpat ihop en jättehög med snö mitt på vändplan (snöplogen hjälpte till lite när den var på besök). I den leker grannbarnen vilt när de kommit hem från dagis. De har den både som kasebana och för att bygga snögrottor i.

    I dag var jag rädd för att snön skulle krossa garaget. Därför har jag skottat garagetaket i kväll. Det lär komma mer snö i natt.

    SvaraRadera