torsdag 23 december 2010

Lille julafton

Medan vi väntar på lagningskillen till värmepannan och rörfixarkillen, så förbereder vi inför julafton.

I ett hem som är lika glänsande som solen finns en annan familj. Vår familj satsar på det viktigaste. Mat och julklappar. I morse åkte jag till Sainsburys för att inhandla julmat. Ihop med alla andra som tänkt ut den smarta idéen att börja shoppa när affären öppnade. En massa excuse me, excuse me. Mitt förslag är att affären förbereder kundvagnar med det som alla ändå stoppar i. Skinka, potatis, brysselkål osv. Vill man sedan ha annat o-juligt så går man ett extra varv i affären, annars direkt till kassan. Klart!  

Jag är ändå glad att jag valde första shoppingpasset, för en och en halv timma senare kom resten av englands befolkning och köade flera hundra meter för att komma in på parkeringsplatsen. Rutinerat!

Farbror L. är ansvarig för julskinkan i år.Jag tror att den lille gossen önskar sig nya strumpor av jultomten.

Det här måste vara årets längsta dygn. För alla. Av olika anledningar.
Så medan vi väntar på tomten som kommer hit en sväng imorgon, innan han svänger av till Sverige, så kollar killarna på Narnia och tjejerna spelar Rummy.4 kommentarer:

 1. Jag tror bestämt att vår kära Oliver kommer att sakna sin farbror när han far... Ser verkligen mysigt ut hemma hos er. GOD JUL från oss på Kajplatsen och tack för fin julhälsning!
  Åsa med Familj

  SvaraRadera
 2. Ja, det hurrades ordentligt när barnen fick höra att han inte kom med sitt flyg i måndags. Hoppas ni får en fin julafton!

  SvaraRadera
 3. Mycket trevligt att följa era Englandsäventyr på din blogg! Nu önskar vi er alla en riktigt God Jul!
  Per och Bodil

  SvaraRadera
 4. Hejsan Bodil och Per!

  Det var lite stressigt där runt juletid. Jag svarade er aldrig. Ikväll satt jag och tittade igenom bloggen lite, och hittade tillbaka till ert inlägg. Jo, ett äventyr är det allt. Det är nog det bästa sättet att beskriva tillvaron på. Annars hade det inte gått. En open mind är det som behövs i det här landet. Så det gäller att komma ihåg det. Det händer tydligen saker hela tiden!
  Hoppas ni får ett fint 2011,
  Melanie

  SvaraRadera