lördag 18 december 2010

Keep Calm and Carry On!

Och så bröt landet och huset ihop igen. Att det aldrig finns några andra nyheter. I tisdags kom gäst nummer ett. I onsdags kom gäst nummer två. På torsdagen försvann varmvattnet. Helt. Och på fredagen fick vi hämta barnen tidigare från skolan för att det börjat snöa. En riktig toppenhelg att se fram emot!
Ingen kan komma och laga varmvattnet eftersom det snöar. Because of the severe weather conditions. Och därför stängde också flygplatsen idag. Så gäst nummer två kanske inte kommer hem i morgonbitti, och vi får definitivt inget varmvatten förrän tidigast måndag kväll.

Så vi sket i krisen och tog våra dubbade bilar till Shere och gick en promenad i det idylliska landskapet. Med barnen och den nya hunden. Det fina med sunkiga pubar är att man får ta med sig hunden in. Och ett litet hundhår hit eller dit har nog ingen betydelse bland ölskvättarna som torkat in i heltäckningsmattan. Men åh, vad man inte går dit för servicen!I Sverige bor det ca 9.5 miljoner människor. I Storbritannien bor det ca 62 miljoner människor. Det räcker med att säga, som alla vet, att Storbritannien är mindre till ytan än Sverige. Så om det är trångt i affärerna i Sverige vid jul så kan man föreställa sig hur det är i England. Och jag som redan innan tyckte illa om att handla. Det här är en prövning. Jag måste skaffa en bättre plan till nästa år. Det här året är redan kört.


Keep Calm and Carry On!

7 kommentarer:

 1. Oj, då kanske vi ska vara glada att vi har varmvatten i alla fall :) . Här blev barnens julfest som skulle börja kl 13 på skolan igår inställd p g a begynnande snöfall, så när jag kom dit laddad till tänderna med alla kladdkakor och servetter, så började skolbussarna välla in. Kladdkakorna gick åt i rykande fart och sedan körde vi hem i strålande solsken med blå himmel och typ 2 mm snö... Idag har det dock kommit säkert 10-15 cm och mannen och en dotter satt i flera timmar i kö på M40. De hade snöbollskrig med de andra bilisterna en lång stund :) . Lyckost er som har dubbdäck, det saknar man som svensk nu. Vi ska ta bilen med oss hem över jul och har ju inga vinterdäck. Undras om man kan hyra någonstans...
  Njut av snön!

  SvaraRadera
 2. Hej!!
  Ni verkar ha fullt upp som vanligt ;) Inte klokt att ni inte kan få hjälp med varmvattnet...
  Har nu uppdaterat mig på din blogg här. Sen du "hoppade av" Facebook har jag liksom missat allt.. Så har ni hund igen alltså :) Här händer det grejer minsann!!
  Synd att man inte hann se er när ni tog er snabbvisit till Skumparp. Måste va skönt att känna att det var ett avslutat kapitel och inte tvärt om.
  Kul med alla bilder som vanligt. Hälsa alla bröder och barn så gott!!!

  SvaraRadera
 3. franziengland - Ja, jag vet som vanligt inte vad jag ska tycka om det hela. Men jag fick i alla fall veta att man inte var tvungen att hämta barnen i skolan. Det var bara om det skulle underlätta för föräldrarna så gick det bra. Skolan stängde inte. Jag hämtade dem direkt! Det kan ju inte bli någon vettig undervisning om man ska ha närmare trettio elever gå från de sista lektionerna.
  Jo, jag njuter av snön. Jag tycker det ser så enormt fint ut. Stackars din familj som fick sitta i fast på vägen.

  SvaraRadera
 4. Anonym... Jag gissar på Å... Jodå vi ser till att hålla oss sysselsatta. Det var tyvärr en hektisk resa över till Sverige. Så jag fick inte sagt hej till bråkdelen av alla som skulle ha varit roligt att träffa. Men vi kommer över under lite lugnare förhållanden sen.
  Jag hälsar till dom bröder jag ser. Och så barnen så klart.

  SvaraRadera
 5. Haha! Du gissade rätt. Glömde att jag var Anonym. Låter bra att ni tänker hälsa på igen. Vi kom på att det tidigast skulle kunna bli en englandsresa i påsk för vår del.. och det känns oerhört långt bort nu!
  Här åker vi pulka på stranden hursomhelst. Jättebra backar på sanddynerna! Men idag blir det Malmö. Konsert för barnen och julshopping för vår del. Hade nog hellre valt stranden känner jag...
  Vi hörs! /Åsa :)

  SvaraRadera
 6. Jag ler stort varje gång jag läser dina inlägg. Inte av skadeglädje men av igenkännande. England är så likt sverige på ytan (fast mysigare) men när man måste krypa under skinnet så upptäcker man att nästan allt fungerar annorlunda. Fortfarande efter fem år i landet så suckar jag djupt ibland men samtidigt tycker jag det är jättepännande att upptäcka hur det egentligen fungerar. Det intressantaste är nog när man måste börja ifrågasätta de värderingar man har fått med sig ifrån Sverige.

  På det praktiska planet så har jag nu verifierat att Ikea (i Southampton) har Hushållsost.

  SvaraRadera
 7. Stefan - Kul! Att det är kul att läsa. Jag har också kommit till stadiet av att ifrågasätta min värderingar. Jag är inte helt övertygad om vi att alltid har rätt i Sverige. Bra med osten. Kanske hinner man dit en sväng innan jul... Om det inte kommer något emellan...!

  SvaraRadera