tisdag 24 augusti 2010

Vi har anammat den brittiska kulturen helt och hållet. Vi har rosa toalettpapper och är medlemmar av The Royal Horticultural Sociaty (RHS). Så nu får vi parkera på Wisley Gardens VIP-parkering.

Underbara Wisley Garden. Det är vi och ett gäng mycket äldre människor som åker dit mitt i veckan. Vid entrén ligger caféet som är lika viktigt som växterna. Om inte viktigare. Där får man Victoria sponge cake och en kopp PG tips. Butiken med alla underbara kopparna, servetterna och böckerna m m ligger också där. Förmodligen precis lika viktigt som växterna och sponge caken. Johan har semester och vi packade upp lådor största delen av dagen. Halv fyra på eftermiddagen behövde vi åka ut, så vi åkte till Wisley. Rätt enkelt att ta sig dit. Ca 15 minuter.

När det är dax att åka hem så vill man inte det. Det är obehagligt att åka därifrån. Hopplöst många filer att hålla reda på när man ska göra ett helvarv i rondellen för att inte hamna i London. Fyra till sex filer att hålla rätt på. På fel sida av vägen, bakofram och spegelvänt. Två gånger har jag kört därifrån. Första gången skulle jag följa efter en taxichaufför. En galning. Men jag klarade det utan att själv köra som en galning. Det var bara en busschaufför som lade sig på tutan när jag gjorde något jag inte borde eller för att han råkade luta sig framåt. Efter den turen behövde jag en drink! Så jag tog en. Pimms. Den gjorde inte mycket nytta.

Efter dagens körning behövde jag två drinkar efter körningen hem! Vi kom fel i rondellen och hamnade på M25 som går varvet runt London. Det var inte vad jag ville. -Jaa. Det enda vi kan göra nu är att sätta på GPSen, sa Johan. Jaha.......................!  "Det enda vi kan göra är att sätta på GPSen" härmade barnen.

Det här är rondellen.

4 kommentarer:

  1. Måste nog leta upp en bra väg här hemma för att träna vänstertrafik innan nästa besök hos er (med bil). Jag tog mitt körkort när Sverige hade vänstertrafik. Hoppas det kan vara till någon nytta. På den tiden var tvåfiliga vägar mycket stora och ovanliga; rondellen var inte uppfunnen. Fyr- till sexfiligt existerade inte ens i min fantasi.

    SvaraRadera
  2. Oj, hoppas inte du känner dig avskräckt! Men jag kör ogärna på motorvägen. Dom kör allt för fort enligt min mening. Nä, jag håller mig till småvägarna än så länge.

    SvaraRadera
  3. När jag (som förare) körde bil i England senast - för nästan exakt 20 år sedan - var småvägarna runt vår by i Kent nästan värre än motorvägarna. Smala grusvägar med häckar på båda sidor och en strid ström av mötande små ettriga MG:ar. Själv satt jag med näsan i vägens vänsterhäck och bad Berit i passagerarsätet att hålla utsikt framåt för att se de möten jag inte såg. Men nu har jag sett att man både breddat, asfalterat och mittlinjerat vägarna. Så det är lugnt!

    SvaraRadera