onsdag 4 augusti 2010

Sopdagen (inte ärtsoppa)


I morgon är det stor högtid. Då kommer sopbilen och det gäller att man sorterat rätt. Nu har det blivit lite naturlig utrensning eftersom vi har sönder glas och porslin av misstag. Jättelätt att tappa saker i stengolvet här. Och så äter ju malen upp en del textilier. Så vi behöver kanske bara 75 lådor när/om vi flyttar igen.

Soptunnan ska ställas ut vid vägen. Vi har hela tiden jättemycket skräp och sopor. Och så har vi rätt mycket gäster som plussar på (Och det är inte en pik till vare sig er som varit här, ni som är här, eller ni som kommer hit!), så därför får vi får inte missa soptorsdagen.

Man kan sätta ut en extra sopsäck brevid tunnan, men inte för ofta för då sorterar man inte rätt. Det kan finnas en extra säck runt högtider eller kalas. Undrar hur dom kollar det där med kalas? Får man ha ett visst antal kalas om året? Så har man en extra säck för ofta kommer en sopsorteringsinformatör hem och hjälper med råd om sortering. Jag undrar hur länge dom stannar? Om det är en dag eller en vecka dom stannar. Lite lustigt att ha en informatörsgubbe hemma när man kommer ner i köket på morgonen. Han kanske ska ha en kopp te han också!?


Från Guildfords site om recycling explained:
"If you really can't fit all of your waste in your bin on special occasions e.g. at Christmas or parties, please put the rest in a black sack, tied shut, by the side of your wheelie bin. If you can't fit all of your waste into your bin on a regular basis (after using food waste and recycling collections) please contact us and a member of our Recycling Team will visit you to offer advice and assistance."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar