onsdag 16 mars 2011

Frukt och mandel

En fullsmockad dag. Ibland är det ändå imponerande hur man får gjort så många saker på en dag. Först var jag i Leon och Inas skola för att se vad international week var. Det handlar om Kina hela veckan. Barnen är indelade i grupper med treor, fyror, femmor och sexor blandat, och så har dom tre aktiviteter om dan.

Dom bygger drakar, ser på kinesiska dansare, spelar kinesisk musik, provar te, målar porslin och en massa annat. Efter två timmar var jag dödstrött. Skola är inte för vuxna. Tonläget från lärare är i en allt för hög tonart för min smak och hörsel.

Sedan har fyndat på GAP, handlat mat (totalt ointressant), efter skolan åkt till gymnastik med Ina i nästnästa stad och sedan avslutat med två utvecklingssamtal. Inas lärare får MVG för information på kortast tid. Och inte en grej missar hon. Vad vi vet. Det känns i alla fall som om det liksom inte finns något att undra över eller tillägga. 10 min prick! Det går verkligen jättebra i skolan för både Leon och Ina.

Bäst av allt är rektorn som hälsar föräldrarna välkomna och frågar om man vill ha kaffe eller te. Och jag tackar som vanligt ja till en kopp kaffe. 

Nu skulle jag gott kunna äta 200g Marabou frukt och mandel.


Ett av Inas arbeten:


Ett av Leons arbeten:På Leons papper står det längst till vänster: Born, learn to walk, first birthday....... moved to England, started in Bushy Hill, my birthday.


Hans lärare skriver med rött: Anything important happen here?2 kommentarer:

  1. Well done leon and ina

    SvaraRadera
  2. Vi är också supernöjda med utvecklingssamtalen här. Vi får verkligen veta vad som är bra eller mindre bra, allt framfört på ett positivt och konstruktivt sätt. Inget "man ska inte jämföra, barn utvecklas så olika...".
    Nej, jag fick inte mailet. Sorry! Kan du pröva att skicka det igen till denna mailadressen:
    ir.franz@hotmail.com

    SvaraRadera