torsdag 3 februari 2011

Hopp

Idag sken solen. Det var +9°C och livet kändes riktigt muntert. Det känns som om hoppet återvänder. Också vad gäller det trasiga ligamentet.

Oliver fick under skolans samling gå fram till rekorn för att ta emot en Star sticker. Det var för att han gjort så stora framsteg i läsningen och för att han nu gärna räcker upp handen för att svara på frågor under lektionerna. Hans självförtroende är på topp och han är allmänt skojfrisk i klassrummet. Nu känner vi verkligen igen honom.

Samling av skolans barn är det tillfälle som rektorn håller ett litet tal. Det kan vara tankar om uppförande eller hur vi är mot varandra. Det är också då barn kan lyftas fram och få en utmärkelse - i form av några ord och viktigast av allt, få ett klistermärke av rektorn!
Under samlingen kommer det också en liten bön. Då passar Oliver på att göra hålet i tröjärmen större.

Nytt för barnens lunch är att dom får sin mat i mattermos (mat-termos). Jag orkar för tillfället inte göra en enda macka till. Eftersom alla tre har packed lunch nu så blir det ett himla smörande av smörgåsar. Alla tycker inte om samma pålägg och samma grönsaker. Det alltså ett väldigt trixande.

Så vi får se hur det går. Potatismos och köttbullar blir fjäskmaten.


3 kommentarer:

 1. Grattis Oliver!!!!!
  Ni har snart en hel stjärnhimmel hemma hos er.

  SvaraRadera
 2. Ja Grattis säger jag med!! Låter bättre med köttbullar och mos än mackor till lunch. Du får väl börja med storkok... Synd att skolmaten är så trist. Bre mackor varenda dag hade inte jag heller tyckt va så särskilt kul.
  Ha en skön helg!!
  /Åsa

  SvaraRadera
 3. Tack! Iof tror jag att maten nog inte är så dum, men det är bara allt för annorlunda. Och största boven i problemet är att det finns en valmöjlighet. Den ger skolan. Och jag.

  SvaraRadera