torsdag 10 februari 2011

Myndigheter

Oliver sjöng en ny sång på väg ut från skolan.

-Haaaleluuja Praise the Lord, Halleluuuuuuuuuja Praise the Lord!
Synd att inte melodin gick att få med för det var en fin melodi.Idag gick inte solen upp. Det var grått och ruggigt hela dagen, så på eftermiddagen gjorde jag det jag gör allra helst - tog ett allt för varmt bad. Man bränner sig alltså inte.  Ja, en del kanske gör det. Men om man nu tar ett bad på eftermiddagen och är färdig klockan 16.15. Är det då för tidigt för pyjamas? Jag kunde inte bestämma mig så jag tog dagkläder på överkroppen och pyjamasbyxor nertill.

Under en tid har jag försökt få över vår pudel till England. Då ska man vaccinera mot rabies. Vill man ha hundkräket från England till Sverige så vaccinerar man, väntar ett nu glömt antal dagar och tar sedan ett blodprov. Visar blodprovet att vaccinet tagit, ja då får man åka. Så trodde vi att det var. Nä, efter att blodprovet tagits så ska man vänta sex månader innan man får åka. Så vi väntade två gånger.

Sedan ska hunden behandlas mot ticks and tapeworm. Där är vi nu. Jag ringer engelska jordbruksverket för att nu dubbelkolla. Svårt med dessa ord som man inte är helt hundra på. Tar orden som dom säger och ringer svenska veterinären som säger:

-Ja, det är väl.... kanske? Tror jag...

Jag jag kommer inte ihåg vad hon sa. Men hon visste inte helt säkert. Men hon trodde lite olika. Ring för säkerhets skull svenska jorbruksverket, sa hon. Så det gjorde jag. Dom visste inte helt säkert Englands regler. Dom hänvisade till engelska jordbruksverket, dit jag faktiskt ringde tillbaka. -Yes, ticks and tapeworm treatment. Yepp. Tillbaks på ruta ett.Åh, Felix. Jag hoppas du förstår vad vi gör för dig. Så som gengäld kan du väl åtmintone sluta skälla. För då har jag inte skrivit om varför vi tar båten och kör hela vägen för att hämta dig i Östergötland. Det besparar jag eventuella läsare. Det var ett tråkigt nog inlägg som det var.

4 kommentarer:

  1. Fast vi är glada att ni kommer hursomhelst!!!/Faster Å

    SvaraRadera
  2. Nej, det var inte alls tråkig läsning! Det måste vara jättejobbigt att sakna en familjemedlem som jag förstår att en hund faktiskt är. Min man och Johan ska också hem en helg och hade tänkt ta med bilen för att få med en del saker, men ack så långt det är!! Det kanske blir flyg i alla fall...

    SvaraRadera
  3. franziengland, Testa båten, eller det har ni kanske redan gjort? Vi har inte gjort båtturen med barnen så nu tycker alla att det ska bli jättekul. Så en mer än en vecka i förväg samlar jag ihop saker som vi ska ta med. Det behövs ett par matväskor med. Vi ska inte stanna på restauranger längs med vägen. Och eftersom vi har släkt och vänner i Skåne så pausar vi där på dit och hemväg. Hoppas pysselböckerna, skivor med sagor och film räcker i alla dom timmarna...!

    SvaraRadera