måndag 28 februari 2011

På väg hem

Så sitter vi i bilen igen. Ja, en annan bil då, eftersom vi bytte ut den vi åkte till Sverige med. En lustig och lite galen känsla. Nu har vi alltså en bil med ratten på höger sida. Det känns bakvänt i Sverige. Varannan dag byter vi land, sida vi kör på och sida vi sitter på i bilen. Försöker hålla tungan rätt i mun. 
Vi sitter i bilen i Danmark på väg mot Esbjerg. Solen skiner, det är disigt och barnen tittar på Prinsessan och grodan som har svängig New Orleansjazz. Det kan bli bra.
På något mystiskt vis blev den jättestora Jeepen mycket mindre än Renaulten. Hur gick det till? Packningen gick knappt in. Men den har brandsläckare. Traktorn har potential. Den kommer också att kunna bli full av smulor. 


Man hinner med förvånansvärt mycket på en femdagarssemester. Vi har hunnit köra några  hundra mil, hälsat på kusiner, släkt och vänner i nord och syd. Tyvärr inte alla vi velat. Ni vet vem ni är... Vi har hämtat hunden och gjort sista besök hos veterinär innan resa till England.  Och så köpte vi en bil. Inte illa pinkat! Jag ser ändå fram emot att umgås under mindre stressiga förhållanden. Ombord. Att packa rätt för nitton timmar i en hytt är en också en utmaning. Är man snål alternativt ekonomisk försöker man packa matsäck till familjen. Det är galet dyrt för oss att äta middag frukost och fika däremellan under dygnet. Så jag försöker räkna ut vad som går åt. Sedan ska man bara komma ihåg att ta allting med. Bildäcket stänger. Som tur är är hunden med och jag får ta en sväng till bilen för att rasta hund och hämta glömda dvd-filmer.4 kommentarer:

 1. Hoppas att barnen gillade Prinsessan och grodan. Känner mig lite ansvarig eftersom jag nog har rekommenderat den. Krokodilen är f n min favvis bland skådisar i cartoon movie branchen. Och låten Down In New Orleans med Dr John ligger högt bland mina playlists på Spotify. I hård konkurrens med några andra låtar från filmen.

  SvaraRadera
 2. Helt fantastisk musik i filmen med Down In New Orleans på första plats! Själv gillar jag bäst den blonda flickan.

  SvaraRadera
 3. Välkomna tillbaka till England :) ! Hoppas att det inte blev en lika gungig tillbakaresa som för oss...

  SvaraRadera
 4. franziengland, Tack! Så skönt att komma hem igen. Gungigt var det, men inte som jag vet att det kan vara om man har otur. Det var bara jag som inte kunde sova. Det fick jag göra vid ett senare tillfälle:)

  SvaraRadera