söndag 6 februari 2011

Marmite

Johan:   - Ta grönt te. Det innehåller antioxidanter.
Leon:     - Anti, anti, antioxidanter. Jag äter tomater istället.

Jag konstaterar högt för mig själv ännu en gång att en Marmitesmörgås måste vara det godaste som finns. Det finns inget som smakar så gott som en smörgås med Marmite och en kopp te till frukost.  Johan inser att det måste vara den perfekta måltiden. Ingen väntetid dessutom. Jag har allså inte krångliga och dyra krav eller vanor. Jag blir glad för det lilla...

Vid frukostbordet diskuteras ordningen som vi äter. Vi först - föräldrar och barn, och hunden sist. Det tycker barnen är orättvist. Det är det inte sa vi. Då håller hon rätt placering i flocken. Förr i tiden åt pappan först, sedan mamman och barnen. Sist tjänstefolket. Då skulle jag äta två gånger alltså.Däremot skulle jag gärna vilja att vi köpte en Roomba. En robotdammsugare. 

8 kommentarer:

 1. Det är verkligen det perfekta pålägget...våran marmite är slut nu:(

  SvaraRadera
 2. Hahaha, äta två gånger, du kan få till det du :)

  SvaraRadera
 3. jättebra pålägg .det är inte sådumt med bovril heller blandat med svensk kaviar

  SvaraRadera
 4. Nä. Bovril och kaviar måste vara i särklass äckligaste blandningen!

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte vad Bovril är, men skall det klå Marmite i äckelpäckel måste det vara rent överdj...gt. Men kaviar är gott och kan kanske dölja smaken även i engelska "delikatesser".

  SvaraRadera
 6. I längden skulle nog en Romba vara billigare än en hemhjälp. 1.995 - 6.238 SEK beroende på modell. Men ni behöver kanske två: en uppe och en nere. För den kan väl inte gå i trappor?
  Men varför inte en E-lux Trilobite för att markera ert svenska ursprung? Bäst i test 2007 enl RoR ( http://www.smartson.se/test/hushall/robotdammsugare-kul-men-inte-som-en-dans.htm ) Men innan robotarna kan börja jobba måste man tydligen först plocka undan alla möbler och annat löst.

  SvaraRadera
 7. Så här är det. Vi kommer otroligt nog klara oss med en. Jag kommer själv ta ansvar för att den kommer upp till övervåningen och heltäckningsmattorna. Eventuellt skulle man kunna lägga en plan skiva i trappan så att dammsugaren kunde köra upp själv. Det skulle spara tid. Jag har faktiskt redan resonerat runt det där med städhjälpen. Det här blir mycket billigare. Och inte ska den ha en tea break.

  SvaraRadera