onsdag 2 februari 2011

Beautiful Blogger Award


Tack Franziengland för utmärkelsen! 


The not-yet-desperate housewife, en bloggare som hittade min blogg i höstas, eftersom vi båda är svenskor som bloggar från England (jag vet inte om hon fortfarande är här och läser). Hon skriver underhållande och då vi båda är trebarnsmammor från Östergötland som bildade familj i Skåne och förra sommaren flyttade till England (HUR lustigt är inte det), tycker jag det är roligt att följa deras liv och jämföra lite med hur vi har det.

Så till dagens uttalande, sagt av Ina:


- Mitt huvud är som ett library.


Andra citat som ploppar ut under läxans gång är: " Easy peasy lemon squeezy " Också det från Ina.


Jag har kommit av mig. Det blir inget skivet. Jag är skadad. Dock inte i fingrarna. I ljumsken. Och med den skriver jag ju inte. Fast fy fabian vad det gör ont i resten av kroppen. Så nu är jag en riktig idrottare med en riktig idrottskada. Den fram till nu intensiva träningen får vänta. Först ska jag äta smärtstillande och antiinflammatoriskt i 14 dagar. 

Jag var inne på mitt gym och tränade i måndags. Jag kunde känna att ljumsken var lite öm, men tänkte att det nog bara var att rycka upp sig. Efteråt tror jag bestämt att ljumsken ryckte av sig. Det var förmodligen en ligamentskada sa snuvdoktorn, som kan lite av varje. Med betoning på lite.


Det är helt klart udda att gå till en engelsk doktor. Särskilt som jag inte kan termerna för ljumske, sträckning eller muskelfäste. Som ni hör har jag redan själv ställt diagnos. Alltid poppis när man går till doktorn. - I Googled it.


Det kommer ut ord som "gummiband" för att förklara vad som gör ont. - You know the rubber band that holds the muscle. Jag är inte ens säker på att svenska doktorn skulle förstå vart smärtan kommer ifrån med den beskrivningen. Och kanske är det heller inte riktigt. Det är svårt att förklara hur det gör ont. Pain kunde jag så klart säga.

4 kommentarer:

 1. En ulv i fårakläder? Fint ser det ut ia alla fall. Grattis till utmärkelsen också!

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag funderade på hur en blandning mellan storpudel och greyhound skulle se ut...

  SvaraRadera
 3. Jag som trodde att stackars Heather Santa var lite frusen av sig!

  Den där muskelskadan låter inget vidare. Stackars dig. Jag råkade ut för något liknande för många år sedan, och jag kommer fortfarande ihåg hur ont det gjorde.
  Och du som hade kommit igång så ordentligt med träningen!

  SvaraRadera
 4. Det låter inte skönt. Stackare!
  Skrattar när jag läser om Ina. Våra barn bara bubblade av sådana där uttryck och ramsor när vi flyttade till internationella skolan. En av de första var "Loser, Loser, double loser, Take a picture." Med rörelser. Du känner säkert igen den...
  Kanske sa de ramsor på svenska hemma, men jag missade dem för att jag var på jobbet :) .
  Krya på dig!

  SvaraRadera