fredag 15 oktober 2010

Litteraturvecka

Hela vecka var temat litteratur och på torsdagen fick barnen klä ut sig till valfri sagofigur. Så jag åkte till tygaffären och köpte Elmotyg. Elmo - Inte att blanda ihop med Emo! Fast det hade väl varit lite lattjo! Så det var till att sy i 100 km/h, eller 100 mph. Och så är det med syningen som med bakningen. Jag klipper lite och så syr jag ihop det och hoppas på det bästa. Jag har det med klädmönster som med bakrecept. Jag får lite andnöd.

Inas klasskamrater - en lila sagoälva och Dorothy ifrån Trollkarlen från OZ.  
Ina gick som kanin i "Ville & Vilda kanin" och Leon som Elmo.Ina och hennes klasskompis - Huckleberry Finn.

Det har varit en jobbig vecka. Kanske är det nu det blir som jobbigast. Nu börjar barnen förstå engelskan lite mer, och nu tycker de att det är ännu mer som dom inte förstår, och det kan vara svårt att hänga med på lektionerna. Men dom kämpar verkligen. Och jag med. Aldrig har lärarna haft så mycket föräldrakontakt. Men jag försöker hålla mig. 

Ina kämpade extra hårt den här veckan och det kom det bevis på idag. Hon blev Star of the week! För att bli det kan man ha gjort bra ifrån sig på många olika saker. Det kan vara allt från att ha tagit extra hand om en klasskamrat till att gjort sitt skolarbete på bästa sätt. Rektorn har också satt sin underskrift på och det hela är mycket högtidligt.

Det behövdes!


1 kommentar:

  1. Grattis Ina! Mycket bra gjort. Vi är stolta över dig ända här borta i Sverige.

    Och så fantastiska dräkter. Vore det någon tävling så hade säkert Leon vunnit.

    SvaraRadera