måndag 25 oktober 2010

Huset håller oss sysselsatta

I morse var det kallt ute. Och inne. Ute var det fem grader. Inne något varmare. Inte mycket. Hade ingen termometer innomhus. Men man vet hur det känns när det är skitkallt! Det fanns ingen värme i elementen när jag kände på dom. Varför? Varför händer det oss? Har vi inte haft tillräckligt med bekymmer och motgångar. Skulle inte livet kunna vara lite smidigt ett litet tag. Nån vecka eller så. Tre dagar?

Efter att jag satt på kaffe, tänt 12 värmeljus, tänt lite gaslågor på spisen och tänt och öppnat ugnen så ringde jag till Sydafrika där hyresvärden bor. Inte helt lätt att lösa dilemmat på det avståndet. Lite olika idé om hur det skulle kunna lösas på bästa sätt. Jag gick in till grannen och hoppades på att han kunde lite om en död display till en värmepanna. Snäll som han är kommer han genast över. Utan strumpor i skorna. Det ångrade han nog. Mirakulöst nog hade displayen valt att börja fungera när vi kom in igen, och det fanns inte så mycket han kunde göra förutom att försöka ställa in ett program för pannan, steppandes fram och tillbaka, från ena foten till den andra på det kalla badrumsgolvet. Men det var inte bara displayen som inte fungerat. Pannan hade slutat fungera och gav ingen värme till elementen. Men nu när grannen gick in i huset så fungerade plötsligt allt igen. Vi får kanske behålla grannen här.

Så det var morgonkvisten!Klockan 12.20 var det dax för hela familjen Rydoff/Jardevall att gå till tandläkaren. Pressat tidsschema. Alla skulle få tänderna undersökta. Det gick bra! Och det kostade inte mer än 33 pund! För oss alla. Nu skulle man ju ha råd att gå lite oftare. Kanske var det vår vändpunkt? Nä, det tror jag visst inte i ärlighetens namn. Men visst var det väl ett bra pris?

2 kommentarer:

  1. Betalade någon statlig subvention resten? I så fall är risken stor att det blir dyrare när regeringen i UK fått igång sitt sparpaket. Det var ju ett fantastiskt pris för fem undersökningar - här kommer man sällan ut från tandläkaren utan att satsa omkr en tusenlapp.

    SvaraRadera
  2. Det måste det ju vara. Vi satsar på ett besök till innan sparandet sätter igång på allvar.

    SvaraRadera