söndag 17 oktober 2010

Box for Harvest Festival

Tur att jag har några olika barn så att jag kan få det rätt till slut. Men det blir det vi får se det. I morgon är det Oliver som har sin Harvest Festival och han ska ha en låda med mat med till skolan. Ja, ska och ska. Det är väl frivilligt men precis så frivilligt som man vill för att inte sticka ut. Men jag skickar gärna med en liten skolåda med mat som vi skänker till äldre och behövande. Leon och Inas skola gick inte ut med så mycket information om högtiden, så vi utlänningar tog inte med oss något. Det var det ingen som märkte och mina barn behövde inte skämmas för att dom inget gav. Så nu ger Oliver lite extra. Han kommer behöva en säckakärra för att dra sin låda på. Han vill för den delen inte ge någon låda och är jättearg för att jag ändå tejpar och gör fint. Ina hjälpte till. Så det är lite av ett barns verk. Det är liksom det som är meningen. Att barnen själva gör och ger. Ingen kommer att tro att Oliver gjort sin låda!Dilemma. Ska lådan ha lock eller inte? Det har jag funderat på under tiden jag låg i det ljumma vattnet i badkaret. Vattnet hade tagit slut igen. Och snål som jag var så valde jag att ligga kvar i vattnet eftersom jag lagt i en badbomb. Obehagligt när man är osäker på om man ligger i vattnet eftersom det har kroppstemperatur. Eller möjligtvis 38 grader. Så Johan fick koka vatten i vattenkokaren och hälla i. Jag tror det gick i 9 liter kokande vatten.

Nu har jag tittat igenom bilderna från Harvest Festival från förra veckan, och dom har visst gjort lite olika. Det beror förmodligen på innehåll. Vi behåller locket på. Lustigt det där - att man aldrig växer ifrån rädslan från att göra fel eller sticka ut allt för mycket. Jag är väl inte jätterädd för att sticka ut, men jag vill inte gärna göra fel för barnens skull. Huvudsaken är ju att man ger till dom som behöver. Så vi väljer att inte sticka ut och ger dem Baked beans. Och lite annat. Egentligen skulle man väl skicka med flaskan whisky som Johan köpte igår. Den hade väl verkligen gjort lite nytta!

3 kommentarer:

  1. Hur hittar skolan de behövande? Annonserar man och så får de komma och köa upp utanför skolgrinden?

    SvaraRadera
  2. Glömde skriva att låden verkligen ser fin ut. Vore jag behövande skulle jag bli glad för en så fin låda. Och det är klart att det skall vara lock på. Det ökar spänningen i samband med uppackningen. Som på julafton ungefär. Hade inte varit kul att få klappar i lådor där man ser innehållet redan när de ligger under granen.

    SvaraRadera
  3. Hmm. Jag tror visst att de har ett par äldreboende eller liknande som de kör maten till.

    SvaraRadera