torsdag 3 januari 2013

Nu höjer vi ribban och Ina bryter armen. Mitt i flytteriet när orken är slut så ramlar Ina baklänges på sina rullskridskor och landar på sin högerarm. Det hade fram till dess varit en jättebra sysselsättning när allt skulle packas ner i lådor.

Vi pausar med packandet och ser lite hur engelska akuten funkar. Ingen skillnad från svenska akuten egentligen. Sjabbiga lokaler och lång kö. Folk som ligger i korridorer. Fler ambulanser på väg in. Fast vi kom inte i ambulans även om jag tyckte mig ha rättigheten att köra som en.

Den långa väntetiden visade sig bli två timmar från start till stödskena inkluderat röntgen, så det får godkänt av mig. Liknar inte den heldagsutflykt vi behövde göra när Johan bröt sin arm för några år sedan.

2013 börjar intensivt. Jag hoppas det lugnar ner sig. I morgon får vi nycklarna till vårt eget hus. I morgon någon gång. Tidpunkt ännu okänd. Kanske ska vi få dem i en mörk gränd..?3 kommentarer:

 1. Stackars Ina. Jag önskar verkligen ingen att behöva uppsöka akuten. Men om nu olyckan är framme tycks det vara bättre att bo i Guildford än i Malmö/Lund. Se här hur vi har det i vår akutsjukvård (som ni genom er flyttning slipper uppleva):

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/patient-pa-sus-dar-radde-fullstandigt-kaos/

  http://www.sydsvenskan.se/sverige/personalen-knaar-under-anstormningen-av-sjuka/

  Detta är bara två av alla larmrapporter vi nästan dagligen kan läsa om misskötseln av sjukvården i Region Skåne.

  SvaraRadera
 2. Ja, Lars-Gösta har rätt, det är tyvärr enorma problem med sjukvården här i Malmö/Lund.

  /Patrik

  PS. Kram på er allihop och Vickan hälsar och gott nytt år!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag är SÅ otroligt ledsen att jag inte hinner hänga med i ert liv. STACKARS Ina! Hoppas att hon är bättre nu. Jag tänker så mycket på er och hur det går med flytten. Hoppas du hinner skriva om vad som hänt snart och att vi får se lite bilder.
  Allt bra här, men fullt upp både på jobb och hemma.
  Massor av kramar.

  SvaraRadera