fredag 23 december 2011

Sol i SA.Solen sken i morse, och fortsatte med det resten av dagen. En finfin dag dar vi akte till en raddningscenter for utrotningshotade geparder. Centret delade ut gratis vakthundar at bonderna som tidigare skot geparder for att skydda sina djur. Valpar delades ut gratis, och aterlamnades nar dom var gamla och inte gjorde sitt jobb langre. Fragan ar vad som hander med dem da. For nagot hundpensionat for gamla vakthundar kunde man inte se. Pa granntomten lag raddningscentret for tilltufsade, misskotta faglar. Det var ett rehab, sa man slappte ut dom faglar som kunde klara sig sjalva igen. 


Nar vi tittat och klappat fardigt at vi en afrikansk buffe. Basta maltiden pa lange! Snabbt och riktigt gott. Riktigt, riktigt gott. Aven barnen at som om dom inte sett mat pa lange. Vilket dom inte hade i arlighetens namn. 


Var lilla vakthund var glad att se oss igen nar vi kom hem. Sa glad att hon bjod pa ett litet blad!

3 kommentarer:

 1. Att klappa en gepard eller att hålla en uggla i handen är inte något man gör varje dag, precis! Det är verkligen roligt att följa era äventyr.

  SvaraRadera
 2. Det var kul! Men mest av allt tror jag vi njuter av att vila. Vi gor verkligen minimum. Gar upp, ater frukost, laser lite, barnen badar i poolen, och ibland aker vi ivag pa en miniutflykt. Vi bestamde oss for att det var vila som behovdes. Dom stora vilda djuren ser vi vid ett annat tillfalle.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt för alla hemma att du skrivit när ni var iväg!!
  Vilken upplevelse för barnen! Jag skulle SÅ gärna vilja åka till Sydafrika med våra barn!! Fast jag skulle tyvärr inte vara så cool att jag lät dem bara ligga och lata sig vid poolen utan skulle säkert dra med dem på 1000 sevärdheter. Lyckost dina barn!
  Minns också maten från min Sydafrikaresa med glädje, åt bra HELA tiden!

  SvaraRadera