måndag 12 december 2011

Lite statistik

Först måste bara sägas att när man tittar i min sökordstatistik så visar det sig att man kommer raka vägen till min blogg om man söker på döbakad kaka, mjukisbyxor desperat och punktering. Det har inte bara en gjort.

Jag har aldrig provat att göra dajm förut. Det gjorde jag idag. I ett svagt ögonblick lovade jag en gråtande Oliver att vi kunde baka pepparkakshus, eller sockerslott. Barnen på skolan skulle ha julföreställning och Oliver ville nu inte vara med och sjunga för alla föräldrar. Det kan jag gott förstå. Så jag sa att vi kunde baka när vi kom hem igen. Han såg inte vidare munter ut på scenen, men han gjorde't. Ut och handla ingredienser. Jag är ingen vidare bakerska som bekant, så jag bläddrade lite i kokboken och hittade ett relativt lätt recept. Dajm.

Nu är Dajmen nästan slut. En timma efter färdiglagad. Julklapparna är också färdiga. Vi har ett litet fir på lördag. Så gick det med den beslutsamheten. Vi skulle ju inte ha både julklappar och Afrikaresa. Men så går det när man är svag. Svårt att inte ge en endaste liten klapp. I år ligger julklapparna synligt. Vi har kommit förbi jultomtestadiet. Lite synd. Men praktiskt. För då behöver man inte försöka gömma julklapparna på platser där barnen ändå garanterat hittar dem. Och man behöver inte heller tappa bort julklappar för att man inte riktigt minns var man lade dem, eftersom dom i regel inte går att lägga på samma ställe. I mars hittar man den sista.

Det här med att byta hus på semestern har både sina för och nackdelar. Fördelen är att det blir väldigt rent i huset. Nackdelen är att man blir så trött av allt städande att man kommer att sova hela semestern av utmattning. Och för att man gjort jul innan resan. Och för att Johan är inne på sin fjärde sjukvecka med lunginflammation.

Nu är det bara två föreställningar kvar för Oliver. För precis som förra året gör dom om samma föreställning så att föräldrarna kan välja vilken dag som passar dem bäst. Och för att alla inte får plats i den lilla gympasalen.

Det får bli sockerslott imorgon om han gör föreställningen.

3 kommentarer:

 1. Nu förstår jag varför du inte skrivit här på ett tag! Du har STÄDAT och handlat julklappar! Japp, jag är imponerad :) !
  Trist med sjukdomar! Själv har jag en förkylning som gick över i bihåleinflammation för att nu innebära helt tappad röst. Familjen är jättenöjd :) ! Förutom Malin som tycker det är jobbigt att jag viskar, för då börjar alla andra också att viska...
  Otroligt med två föreställningar, stackars Oliver. Jag trodde annars att det var sådant som de flesta barn gillade?
  Hos oss slutar vi aldrig med tomte, ha ha. När åker ni? KRAMAR.

  SvaraRadera
 2. Stackars dig! Jag hade en period när barnen var mindre när jag rätt ofta tappade rösten. Rätt jobbig. Men roligt hur alla andra också viskar.
  Nu skönt att föreställningarna är över. Lustigt det där med Oliver som inte vill på föreställning, men gärna gör sig rolig i klassen framför alla. Men det är mer en spontanföreställning.
  Vi åker den 20 dec. Hoppas ni får en fin jul utan för mycket småkakebak.

  SvaraRadera
 3. Nu är jag bättre! Men Rikard är dålig istället. Ja ja, bara alla är friska till jul :) .
  Hoppas ni får det riktigt bra på er resa, utan strul!! Kram.

  SvaraRadera