tisdag 23 augusti 2011

Hos tandläkaren mfl.

Och precis när det såg ut som om det skulle komma en dag när vi inte skulle ha något att göra så bestämde jag mig för att det var dax för en liten utflykt till min Auntie Jane som bor en timma härifrån.

Fast först gick vi till tandläkaren med Ina. Tandläkaren skulle tala om för oss när den nya framtanden skulle komma fram. För att om den inte kommit fram under året som varit, så fick man kanske hjälpa den. När Ina var nästan fyra år och nyligen lärt sig cykla så ramlade hon och slog ut hela mjölktanden med rot och allt.

Där stod jag då en augustieftermiddag 2006, en halvtimma från huset mellan åkrarna med Oliver som var ett år och satt i sulky, Ina med utslagen framtand, och Leon som blivit illamående av att se allt blod. Han var vit i ansiktet och fick lägga sig ner. Det var ett sådant tillfälle när jag andades in genom näsan och ut genom munnen.

En bondeängel hörde Inas skrik och kom rusande ut från en lada som vi lyckligtvis hamnat utanför. Annars är det baske mig glest mellan gårdarna på Östgötaslätten. Han fick skjutsa hela ekipaget ner till Brunnsgården.

Idag var tandläkarnen inte så orolig över när framtanden skulle komma igenom, utan att hon helt verkar  sakna tänderna som är vid sidan om framtänderna. Så det blir en utflykt till London och specialisten för att bestämma vad man ska göra åt det.

Eftersom jag uppenbarligen inte tycker att vi är tillräckligt många redan, åkte jag till Sun Valley och hämtade upp en extra hund. Basil. Och så gick vi vår promenad hos Auntie J.
Vi avslutar kvällen med ett litet vimpelprojekt!8 kommentarer:

 1. Vimpelprojekt? Är det dags att muta in världen med hjälp av vimplar alá Izzards flaggor?

  SvaraRadera
 2. Nja, för att i så fall är det nog fel färger... :/ Det blir nästa projekt!

  SvaraRadera
 3. Du är så rolig så hälften kunde va nog. Dina inlägg gör att vi andra får extra energi. En extra hund, ja why not?
  Vi var o titta på en eventuellt blivande familjemedlem igår, en tibetansk terrier. Beslutsvånda!
  Helene

  SvaraRadera
 4. Både Joel o jag blev smått kära i Heather the Greyhound! Det måste helt klart bli en ny familjemedlem från Celia Cross nästa sommar!
  Vilka fina vimplar det blev!

  SvaraRadera
 5. Helene - Terriern verkar bra enligt Ida som är här. Själv kan jag inget om dem. Men jag gissar att terrier är lite som terrier mest. Och det skulle jag kanske fundera lite över. Jag rekomenderar fortfarande en Pudelblandning. Pudel+vadsomhelst.

  Liv - Ja, Heather gör intryck på många, men inte alla... ;) Då ska jag hjälpa er välja en om vi fortfarande är här.

  SvaraRadera
 6. Har ni hämtat en ny hund permanent eller tillfälligt? Jag förstod inte heller vad du skulle göra med vimplarna...?
  Vilka fina bilder du lagt ut här sista tiden!! Älskar dem!

  SvaraRadera
 7. Ingrid - Nä, hunden var bara ett dagsprojekt! Och vimplarna hänger nu fint i Inas rum, kors och tvärs i taket. Ser fint ut! Tar en bild i veckan. Gör för tillfället en ny omgång vimplar som kan hänga ute när vi har kusinerna på kalas.

  SvaraRadera
 8. Låter jättefint! Vill gärna se bild! Tänk att vara så pysslig och kreativ som du....

  SvaraRadera