onsdag 10 augusti 2011

Arundel

Det börjar bli dax för ett inlägg. Ett blogginlägg. Inga andra. Ännu.

Idag hade Johan en semesterdag!!! En semesterdag!!! Vi far till kusten och Arundel. Arundel Castle är fiiint! Eller det ser fint ut från utsidan. Hundar och ungar i bilen på tidig förmiddag. Så som jag minns slottsgräset, en gång för många år sedan (Innan barnen) så kunde man strosa på gräset. Jag kan räkna ut att hundar inte kommer in på slottet. Men nog trodde jag att dom fick gå på gräset. Det fick dom inte.


Efter att ha kört dryga timman till Arundel sitter jag på gräsmattan utanför slottsgrindarna och smuttar på min kaffe-ta-med och läser om Sydafrika istället. Resten av gänget gick in. Kaffet gick däremot att beställa inne på kaffeet, med hundar. Så hundar, kaffe och muffins går bra. Hundar går också bra att ta med in på puben, och även i restaurangdelen där vi åt fish & chips. Hundar och restaurang går alltså också bra.

Härom dan pratade vi om att leva i nuet. Så jag gör det. Jag planerar vart vi ska sen. I jul, i Sydafrika. Så att jag kan leva i nuet då. Vi ska vi varje fall besöka elefanter.


Jag måste bara säga att sjalen inte är tänkt som en snyggdetalj runt magen. Ej heller är jag gravid. Men det blev för varmt och den måste ju vara någonstans. Jag går numera sällan ut utan min sjal. Jag vill inte bli kall om nacken. Ett ålderstecken!!! Gamla människor vill inte få drag på nacken!

Vi gick alla vidare. Till lilla sjön som ligger strax intill. Där gick vi alltid när jag var liten. Liten skogspromenad runt liten sjö. En stor skylt hängde vid entrén. "No Dogs". Nä, nu fick det vara nog! Vi gick in ändå. Ingen såg oss. Eller det gjorde nån kanske, men ingen sa något. Leva i nuet. Vi började stroset runt sjön med en glass i handen. Det funkade fint tills någon blev så pass nödig att jag och någon fick jogga resten av promenaden så att vi kom tillbaka till den lilla kiosken där kafé och toalett finns. Väl framme med hög puls så var toaletten stängd. Lev i nuet, lev i nuet.
5 kommentarer:

 1. Hej ! Nu har jag hittat hit - jättefin blogg ! Ska försöka hålla mig uppdaterad här.
  Så roligt att ni ska till Sydafrika ! Vi älskar Sydafrika o var där för andra gången i december o hälsade på vår fadderby.Barnen hade startat en insamling i skolan o vi hade med oss massor av pennor, suddgummin o fotbollsskor ! En helt fantastisk upplevelse! Vi hann också med safari i både Sydafrika o upp mot Swaziland o Mocambique. Helt otroligt ! Hör av er om ni vill ha tips, ha det så fint i England o hälsa familjen. kram/ Ingela Jens Alice Gustav Annie i Skumparp

  SvaraRadera
 2. Hej,fick ett mail från Johan igår där han skriver att han sitter utanför grindarna med kaffe och en bok. Nu fattar jag var,underbara Arundel

  SvaraRadera
 3. Ah! Det var jag som skickade. Egentligen skulle meddelandet till någon innanför grindarna. Men det gör ju inget... :)

  SvaraRadera
 4. Ingela - Kul! Kul att du hittat hit... Kul att ni gillar Sydafrika. Det debateras här om och hur man tar sig till dom vilda djuren. Eller om man kan nöja sig med djurpark.

  SvaraRadera
 5. Vad fint det ser ut där vid Arundel! Där har vi aldrig varit, kanske ska åka dit, utan hund lär vi väl komma in överallt :) .
  Vilken grej att åka till Sydafrika!! Jag har varit där och blev helg förälskad i landet. Skulle gärna åka tillbaka med resten av familjen. Ni kan inte nöja er med en djurpark, inte ni som är sådana djurälskare, ni måste åka på safari i gryningen. Jag som inte alls trodde jag skulle bli så engagerad och imponerad blev helg rörd och tyckte det var både kul och spännande.
  Nu har jag nästan läst ikapp. Jättekul!

  SvaraRadera