söndag 21 augusti 2011

Hos frisören

Om man nu ändå är vaken 07.20 en söndagmorgon så kan man passa på att skriva lite. Jag har precis skjutsat våra trevliga gäster till tågstationen. Dom ska nu hem till Sverige. Så medan det fortfarande är tyst i huset kan man njuta.
Ännu en aktiv vecka som avslutades med ett restaurangbesök på Zizzis. Dit går vi inte mer. Vi har inte gått på länge eftersom dom har för sura ansikten, men vi glömde det och gick ändå dit. Vi fick ett bord där det blåste. Kanske var det ventilationen. Kanske dörren som stod öppen. Men det blåste och där ville vi inte sitta. Vi kunde få byta men eftersom dom var väldigt uppbokade så sa han "we will need the table back".

Ursäkta, men vad betyder det? Om vi är sju personer som kommer för att äta så vill vi ju ha ett bord där vi kan sitta... Ett nej hade funkat. Nej, tyvärr hade han inga lediga bord. Eller - Han hade ett bord som var ledigt fram till klockan... Men inte bara svara mig att we will need the table back, och sedan fortsätta med sin jätteviktiga syssla.

Vid det laget hade inte andra halvan av sällskapet kommit, för annars hade jag travat ut. Jag orkade inte. Efter en stund kom andra halvan av sällskapet. En av dem hade varit hos frisören under den korta stund jag inte varit med dom. Det hade blivit en mycket billig klippning eftersom friserandet skedde i det egna huset av kunden själv. Inga mellanhänder. Kunden var MYCKET nöjd.


Jag har nu ett vanligt barn och ett barn med ett stort blåmärke på näsan för att denne kastat upp en sten i luften i hopp om att klyva den. Nu blev det istället näsan som höll på att klyvas eftersom solen plötsligt bländat och man nu inte kunde se vart stenen tog vägen. Det kändes desto mer. Tydligen.
Och så har jag ett barn med skrapsår på benen och en mycket kort lugg. Vi var ett stiligt sällskap på restaurangen igår.

Näsan är betydligt mer blå än vad man ser på bilden. 

6 kommentarer:

 1. Det tycks alltid hända mycket i familjen! Just nu tycker jag mest synd om stackars Leon. Det måste ha gjort jätteont i näsan.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är sällan en dag går förbi och inget riktigt hänt! :) Och ja, Leon har haft ont i näsan och i huvudet. Han var själv lite orolig för hur det gick med hjärnan. Men han babblar på som vanligt...

  SvaraRadera
 3. Usch för både det ena och det andra, både näsan och Zizzis. Jag som hade sett fram emot en pizza där.

  SvaraRadera
 4. Oj, vad det händer mycket hos er. Kanske bäst att skolan börjar... Stenhändelsen lät riktigt hemsk! Du är en cool mamma som inte verkar bli det minsta upprörd när barnen leker frisör. Lyckost dina barn att ha dig till mamma :) .
  Vi har ätit på ett par olika Zizzi's och ibland har det varit riktigt bra ibland mer genomsnittligt. Gillar "Strada" bättre.
  Det hjälpte inte att lägga upp sig som följare... tror ett karriärjobb borde vara att bli bloggkonsult (om man är bra på bloggar vill säga) för det är ju SÅ många som bloggar och är lika otekniska som undertecknad. Hörs!

  SvaraRadera
 5. Ida - Det finns en hel del bra pubar i närheten. Och för den delen tror jag att vi ska välja ett nytt ställe. Men jag ska nog låta er gå och äta pizza på Zizzis...

  Ingrid - Tack det var snällt. Men jag kan också bli upprörd. Nu sitter jag här och vet att jag ibland blir det men kan inte tänka ut exakt vad som är skillnaden... Nä, det är väl så att det är deras hår... Hmm. då vet jag inte varför det inte funkar med signaturen. Kanske någon annan som vet???

  SvaraRadera
 6. Jag har fortfarande inte löst det där med signaturen, men "Ingrid" går ju bra, du vet ju vem det är. Värre är den bloggen där jag inte kan kommentera alls... Knäppt!
  Just det, det är ju deras hår.. ha ha. KRAM.

  SvaraRadera