söndag 5 juni 2011

Olivers PartyMinuterna innan barnkalaset med 12 sexåringar tänker jag att man skulle ha kunnat köpa 12 kanelbullar och en flaska saft. Men då är det för sent. Jag tycker att det är roligt att planera kalas för den åldern. Men helt klart lite ansträngande.

Barnen kom kl 11, entusiastiska med sin dollar i ena handen och en present i den andra. Dom var superberedda! På två timmar vaskade dom guld, vägde det och lade i liten påse. I England får man en party bag med hem. Jag tycker egentligen att det är en konstig idé, och det tycker nog dom flesta föräldrar. Det blir i regel en liten påse med saker som håller i 30 sekunder. Jag är ännu inte så pass varm i kläderna att jag skulle ta bort den helt, så vi gjorde en egen variant. Numrerade t-shirts som fungerade som pris i en tävling - kast med boll på burkar. Och så fick de sitt guld med hem i en liten påse. Och så blev det godispåsen.


Hamburgare, pommes och morotstavar.
 Glass i glasskiosken.
Jag borde ha stretchat efter dammbygget, för jag har fortfarande träningsvärk på baksidan av låren. Kul med en pool nu. Alla har lite olika ideér på vad vi ska använda poolen till efter kalaset. Barnen hoppas på något att bada i. Själv tror jag att jag skulle kunna tänka mig min dammpump, lite vattenväxter och fiskar. 


Det var väldigt spännande att väga guldet. Inte för att det spelade någon roll hur mycket det vägde. Bara roligt.
Vi hade staff i glasskiosken, som jobbade verkligen jättehårt för att dom små gästerna skulle ha det bra.  
Så det var vårt första kalas i nya landet. Hoppas det funkade. Nu vill vi sova i två veckor.5 kommentarer:

 1. Åh, vilket fint kalas. Barnen måste ha gillat det jättemycket!

  SvaraRadera
 2. Tack! Ja, jag tror dom tyckte det var kul. Det var en väldigt muntert gäng.

  SvaraRadera
 3. alla barn ser glada ut .Detser ut att ha varit ett fint barnkalas ni hade ordnat

  SvaraRadera
 4. Pappa, Ja det var ett himla glatt gäng. Inte ens när dom skulle äta blev dom tysta. Annars brukar det inträffa. Tystnad alltså.

  SvaraRadera
 5. WOW vilket kalas! Jag är superimpad!! Fina kläder ni hade och fin glasskiosk! Vad använde du som guld? Lägger alla föräldrar i era barns skola ner lika mycket jobb på kalasen? Blev det damm?

  SvaraRadera