torsdag 28 november 2013

Gurksmörgåsar

Vi diskuterade om skandinaverna visste hur man gjorde en riktig gurksmörgås....
Roligt samtalsämne, som visade sig vara en känslig fråga. Skulle gurkan skalas eller inte... Klart var att det skulle vara vitt bröd, lite smör, inga kanter och delat i trekanter. Vi fick googla huruvida drottningen hade skalad eller oskalad gurka till smörgåsen.

För det är drottningen som avgör...


4 kommentarer:

  1. Jag kan intyga att inte alla skandinaver vet hur en riktig gurksmörgås ska göras. Jag vet det inte, t ex…

    SvaraRadera
  2. Haha. Nä, vissa saker är vääääldigt viktiga här.

    SvaraRadera
  3. Hmmm... Jag hade nog inte skalat. Smäll på fingrarna kanske... :)

    Kramar
    Petronella

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var det jag sa.... Inte skala. Tänk på näringen.... Och jobbet! Då himlades det med ögonen och jag fick tipset att skala med osthyvel.
      Kanske måste tilläggas att det inte var på fullaste allvar. Men man vet ju aldrig...

      Radera