onsdag 25 juni 2014

Out of order

 

Felix, vad har du gjort med Olivers strumpa?!!

'Hur menar du nu..? Förresten så var det för att klippte mig en ful frisyr! OCH det fanns faktiskt två likadana så jag trodde inte det spelade någon större roll.'


Leons skola skickar ut informativa mail:

'We would like to take this opportunity to explain that the final English level is a summary of three key skill areas: Reading, Writing and Speaking and Listening.'

Jag hoppas inte engelskläraren vikarierar för matteläraren.

Och så försvann strömmen idag, och jag fick en flashback från när vi först flyttade till England och det skruttiga huset vi hyrde aldrig upphörde förvåna med saker som kunde falla ihop, gå sönder, brista och spricka. 
Min första tanke när vi var utan el var; Hur ska jag nu få kaffe?!

3 kommentarer:

 1. Nu vet jag detta bara för att jag jobbar på en engelsk skola (i England) men "speaking and listening" räknas som en del, inte två ;)

  SvaraRadera
 2. Ah! Där ser man :) Jättespännande att du jobbar i engelsk skola! Efter fyra år har jag nu börjat tröttna på att det är gammaldags syn på barn i skolan. Kanske upplever du det annorlunda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla skolor i England är jätteolika. Har jobbat på ett antal olika över hela London och nu när jag pluggar till att bli "Educational and Child Psychologist" så har jag haft praktik på en del olika skolor och det förvånar mig jämt hur OLIKA det är överallt. Var på en skola som körde på "self directed learning" som deras pedagogi och tyckte att det liknade mycket av den skola jag kommer ihåg när jag gick i skolan i Sverige. Sedan så har jag bott här i över 7 år och det var 10 år sedan jag gick ur grundskolan, så undrar om skolan har förändrats mycket i Sverige med..?

   Vet inte om det är gammaldags syn på barnen, men det är ett gammaldags system som folk försöker trycka in barnen i och det är mycket politiskt att "detta ska barnen kunna, punkt slut annars räknas din skola som mindre värd än andra och inga föräldrar kommer välja din skola" (OfSTED rankings, etc) och det är mycket press på lärare att leverera i Engelska skolor... Kollar man statistiken så lämnar två femtedelar av lärare yrket inom fem år i England (siffran är högre i London) eftersom de inte kan ta pressen på att pressa barnen... kan tänka mig att det blir rätt drastiska metoder som tas in då just för att folk känner sig pressade... Vet inte om detta 'makes sense'... men ja ;)

   Radera