torsdag 3 oktober 2013

Midhurst
Det är oktober och flickorna inkluderat min egen dotter går omkring med knäkort kjol och små ballerinaskor till skolan. Även om det är krispigt kallt på morgonen. Jag undrade om det inte var dags att ta byxor. I Sverige hade ingen gått med kjol i den här temperaturen, sa jag. -Nä, men nu bor vi inte i Sverige, utan i England, sa Ina.

Det droppar vatten på mitt huvud när jag lagar mat. Vatten kommer rinnandes i taket. Ovanför finns badrummet. Oliver badar så det blir vatten på hela badrumsgolvet och jag får springa upp och torka. Vatten rinner ner där handfatet står. Förra gången rann det vid dörren till badrummet. Oliver klagar på att man inte kan ha vatten i badrummet. Jag klagar för att jag måste torka. Men så blir det när man inte är så noga med fuktspärr. För nu bor vi i England och inte i Sverige.


 Eftermiddagspromenad i Midhurst, 40 minuter hemifrån. Och som vanligt måste man spendera åtminstone hälften av ditresan med hot om både det ena och det andra om barnen inte slutar upp att retas med varandra. Mest hotas det att man inte får spela på datorn när man kommer hem. Jag undrar faktiskt på riktigt om Kungen satt och ropade och hotade åt sina barn när dom var små. 


Här har vi 20 grader varmt på eftermiddagen, och det är oktober.
2 kommentarer:

  1. Engelsk byggteknik verkar sådär...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är nog sådär-minus. Fast det i alla fall bättre i vårt nya hus jämfört med huset vi hyrde förra året. Ibland sitter jag och läser igenom bloggen och undrar hur sjutton vi orkade bo där så länge.

      Radera