tisdag 15 oktober 2013

Om man bara vill så....

Det är bara en liten detour intalar jag mig när jag försöker hitta rätt vägnummer eftersom jag ville ta en annan väg hem från kusten. Ingen gps i bilen. Men jag började köra väster ut, istället för öst.

Det är vid sådana tillfällen jag påminner mig själv att det går om man vill. För när jag var 18 år var det nog ingen som trodde att jag någonsin skulle få körkort. Och även om jag var lite trög med själva körandet i början på körskolan, så hjälpte det inte att jag avslutade och började ett antal gånger. Tack Pia (kanske läser du detta en dag), för att du du hotade mig och sa att jag inte skulle komma till jobbet nästa dag utan att ha skrivit in mig på körskolan. Det blev sista gången. Jag fick mitt körkort.

Sedan trodde jag inte att jag någonsin skulle klara trafiken i England. Undra om jag verkligen trodde det? Att jag då visserligen ett antal mil senare kör utan gps i England är för mig lite av en hallå-det-går-om-man-villupplevelse.

Jag ska bara inte göra det när jag har tidspress. Men det gick visst det också.

Ikväll är det informationsmöte för Year 8 - Maths och Science. Jag skickar Johan utifall att man ställer en fråga på något av ämnena till modern, och en mycket mörk skugga kommer att falla över sonens betyg.  Däremot kan jag svara på vilket vägnummer det är mellan Midhurst och Petersfield. Och då bor vi inte ens i närheten.

Det här mötet var en sådant tillfälle som man skulle fylla i en liten papperslapp för att meddela att man skulle komma. Precis som förra året missade vi att fylla i den. Johan menade att alla andra (till och med dem som hade hela ansiktet fullt med tatueringar) hade lämnat in sin slip förra året. Alla utom Johan. Man ska alltid ha något att jobba på. Något att bli bättre på. Det här är vårt projekt. Annars kanske det hjälper med en tatuering? Om inte annat så kunde man tatuera in en påminnelse...

I skolan spelar nu 6orna klarinett och det tutas ivrigt här hemma. Felix sjunger så det står härliga till.


Efter fotbollsträning lite musik och samtidigt tv-tittande... 3 kommentarer:

 1. Duktig tjej, hon kör multitasking!
  Här är en till som aldrig trodde jag skulle kunna ta körkort, men så började lillasyster (ett år yngre) övningsköra och då var jag bara tvungen!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast där ser man hur det går om man bara vill... Bra. Och roligt!

   Radera
 2. Klarinett låter jättefint! Skall bli roligt att få lyssna när vi kommer på besök snart.

  SvaraRadera