fredag 16 mars 2012

Bättre fredag

Nu ska vi göra det som aldrig hade kommit på tanken för ett år sedan. Och inte innan dess heller. Så aldrig någonsin. Vi ska ha en privatlärare! Privat skolarbete. Hemma. Inte för att någon av barnen egentligen har det särskilt svårt i skolan, utan mer en extrahjälp med skrivning och stavning. Och kanske för att jag är den som egentligen behöver all hjälp jag kan få när det gäller stavning.

Som Leon härom veckan uttryckte det:

"Mum this is getting ridiculous, you have to learn your English and your maths" 


Och det är klart att han ska säga så på engelska. Nästa vecka ska jag hålla förhör i hundraser.

Här är det inte fult att ha hemundervisning, och en lärare på skolan som vi känner kommer snällt hem till oss en timma i veckan. Ja, hon gör det inte gratis. Så snäll är hon inte.
Här gäller att hålla städat så att hon inte tror att det är mitt fel om barnen inget lär sig - inte med en så ordentlig moder, nä, det kommer såklart från fadern.

Blommorna från skitfredagen har slagit ut och ger till en början ett ordnat intryck. Tack och lov innehöll inte buketten mer än tre pinnar, för annars hade man inte kunnat sitta i rummet med den påträngande liljedoften.

Och så är hålet i golvet lagat. I sista minuten. Men det var bra, för det såg om något lite illa ut. Och då är jag inte den känsliga typen.


Idag blir det lite vattengymnastik för hunden.

9 kommentarer:

 1. Tror du att en 36-åring kan hoppa in då och då på en lektion i engelska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska fråga om du får vara med när du kommer hit. Det kan vara att man måste betala lite mer om man skulle vara lite trög, men det ska nog gå. ;) Du och jag ska kanske ha en egen lektion?!

   Radera
 2. Fina Heather! Coola brillor.
  Jag behöver öka på mitt engelska ordförråd! Kan jag också komma o plugga? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack hälsar hon! Hon behövde aldrig simma, så lite besviken var jag. Och hon. Men hon fick massage och laserbedövning på sin ömma rygg. Jo, jag sätter ihop en liten stödgrupp i engelska. Då får du vara med. :)

   Radera
 3. OJ vad jag skrattar. Man gör plötsligt många saker här som man inte skulle kommit på hemma i Sverige :) . De har dessutom så mycket högre krav här jämfört med hemma så ÄVEN om barnen var URENGELSKA så borde de kunna skriva, läsa och stava på en helt annan nivå än vad vi tycker är viktigt i tidig ålder hemma...
  Min bästa kompis som är högstadielärare i svenska och engelska häpnade då vi kom till Sainsbury's och det i samma hus fanns extra läxhjälp och lokalen var FULL av barn. Hon klargjorde att INGA barn hemma skulle gå på något sådant och hon har såklart rätt.
  Tänker på det du skriver om att du är den som skulle behöva läxhjälpen. I denna vecka ramlade jag på den här boken, kanske skulle vara något (Homework help for moms and dads):
  http://www.bookapoet.co.uk/book_reviews/
  Kram.

  SvaraRadera
 4. Jag måste erkänna att det dels är för att vi kan ha hjälpen, men också att jag tycker att det är lite spännande att ha en lärare här hemma som jag kan pressa på lite skolinfo. Allt är så hemligt och jag vill gärna veta lite mer om vad som händer i skolan. Men hittills har jag inte blivit klokare. Men det kommer nog...

  Ska sen kolla sajten. Nu är jag allt för trött och går och lägger mig. Nite nite.

  SvaraRadera
 5. Det låter spännande med privatlärare hemma. När jag själv gick i skolan var det inte så ovanligt, även om vi aldrig anlitade någon. Det kostade pengar då också. Däremot fanns det korrespondenskurser inom alla ämnesområden som var betydligt billigare. Jag minns att jag läste tyska per korrespondens, efter en dålig termin i realskolan. Sen klarade jag mig lite bättre... Undrar om det finns korrespondenskurser fortfarande? Realskolor finns i vart fall inte, det vet jag.
  Hoppas Heather känner sig bättre efter behandlingen!

  SvaraRadera
 6. Smart taktik! Klart du skulle ta den chansen och barnen tycker säkert också att det är spännande! Kram.

  SvaraRadera
 7. Åhhh så fin hon är Heather i sina simglasögon...:)

  SvaraRadera