torsdag 10 november 2011

Avlusning

Den här veckan har jag avlusat hus, bil och hundar. Tvättat och gjort rent. Och så tvättat lite mer. Det värsta med giftet som man sprayar huset med, är att det inte bara tar död på lus, utan alla smådjur. Så det låg gråsuggor och spindlar lite här och var. Dom ville jag inte ha ihjäl, men det gick inte att välja. Även en blåmes strök med, men inte på grund av giftet utan på grund av Heather the jakthund. Den stackars blåmesen hade väl ramlat ner i skorstenen och kände väl en viss lycka när den kom ut i andra änden, bara för att hamna i gapet på en Greyhound som stod redo vid den öppna spisen.Leon somnade på golvet klockan sju på kvällen, vaknade en timme senare och klagade över att någonting var jättevarmt. Det var han själv. Han hade 40° feber. En olycklig. Och en jättelycklig - Oliver. Han hade tappat sin första tand och kom nerspringande från övervåningen. Svårt att svänga mellan olika sinnesstämningar i samma sekund.

Solen skiner och det är höst. Det känns bekant. Förbereder för vår house swap i jul. Det är visseligen några veckor kvar, men man vill ju gärna lämna hemmet så att man inte ska behöva skämmas. Och så ska jag hitta passning till hundarna. Dom ska verkligen inte följa med! 

2 kommentarer:

  1. Finally! Lite tid vid några sköna bloggar :)!
    Vänta nu, har jag koll på det här med hus swap...? Tror inte det. Vem ska ni swapa med? Förlåt om du berätta 100 gånger förut!
    Ler och känner igen det där med en lycklig och en olycklig. I våras då jag hade många diskussioner med L kunde jag själv känna mig på dåligt humör, samtidigt som jag visste att det inte borde gå ut över en betydligt gladare skuttande lillebror som ville berätta något. SVÅRT att vara på två humör samtidigt!

    SvaraRadera
  2. Ingrid - Vi ska byta med vår hyresvärd. Vi simmar i deras pool, och dom fixar lite i englandshuset. Det blir ett bra byte! :)

    SvaraRadera