lördag 8 oktober 2011

Apple Crumble

Jag var så trött att jag bara var tvungen att ta ett bad. Leon hade jag lämnat på fäktningen, och han skulle inte hämtas förrän klockan åtta. Åtta en fredagkväll! Vem är pigg då?

Så att ta ett bad blir lite som att försöka återuppliva batterier som är slut i fjärrkontrollen. Första hjälpen. Eller om det är sista hjälpen. Man tar ett bad och känner att man orkar lite till. Precis som man tar ut batterierna ur fjärrkontrollen och sätter tillbaka dem, och så funkar de tio minuter till.

Men jag orkade inte klä mig i jeans igen, så jag hittade en acceptabel lösning. Mjukisbyxor, som annars är förbjudet att gå ut i, och pyjamas topp. Det syns inte om man har en jacka utanpå.
Kanske skulle jag ha tittat på i vilket skick mjukisbyxorna var innan jag tog dem på, hoppade in i bilen och köpte mjölk på macken/mataffären innan jag hämtade Leon. Jag såg ut som om jag rymt från en avd 13b. I sandaler och trekvarts mjukisbyxa med dom största knä man kan kan tänka sig.

När jag ser mig själv efter att ha gått ur bilen lovar jag högt så att jag själv hör, och kanske dom som parkerat brevid, att kasta byxorna imorgon. Det var jag och en hel bunt piffigt folk i butiken som har onödigt skarpt ljus.


Förra veckan kom Penny förbi med en hel kasse äpplen från hennes trädgård. Hon hade vägarna förbi och passade på att lämna in dem. Jag fick en känsla av att jag finns. Äpplekaka har börjat bakas och jag tror knappt mina öron när jag hör diskussionen om hur man bakar bästa apple crumble. En tävling är påbörjad och jag ligger bra till. Aldrig i livet att jag delar med mig av mitt recept!Mjukisbyxa ligger i sopptunnan.

4 kommentarer:

 1. Det KLART att du finns!!!! Det är de frånvarande kommentarerna som nu har fått sin förklaring, som gör att du tror ingen ser dig, men det är fel. Alla ser, men du vet inte om det :) .
  Äppelkakan ser fantastisk ut! Din vinner säkert eftersom du har svensk influens som ett extra vapen, ha ha.
  Tycker alltid jag är schasig när jag går i byn (även utan mjukisbyxor), jämför med alla andra som sprungit ifrån sitt arbete för några lunchärenden och ser ut som om de ska på fin bjudning i sina korta kjolar och höga klackar. Hur kan man ALLTID vara trött fredag kväll oavsett om man jobbar eller ej... ännu en av de frågor som är omöjliga att besvara... Trevlig helg! Kram.

  SvaraRadera
 2. Ok, mjukisbyxor och sandaler kanske är tabu i Guildford men om man gör en utflykt till vissaandra områden så inser man ganska snart att den stilen är helt OK. Eller varför inte sätta sig utanför en pub på fredag eller lördag kväll i Januari (Oktober är väl ok också) och studera klädstilen. Snart kommer du att inse at det var nog inte så illa i varje fall. Fotnot: I Newbury är standarklädsel på på puben på fredagkväll. Forbollströja, shorts och flip-flops. Året om!

  SvaraRadera
 3. Jag älskar mjukisbyxor.Och skulle tom gärna ha en onepiece. Men det är inte något maken tycker att jag ska ha på mig varken ute eller inne.Mjukisbyxor är okej, men inte onepiece. Du då? Ska inte du ta och skaffa dig en härlig onepiece? Att mysa i medan du äter en härlig äppelkaka. Och tänk så lätt att ta på sig efter badet. Bara i och så zipp!
  // Linda

  SvaraRadera
 4. Hej! Hur har ni det?? Är det Sverige nästa som gäller nu? Kram.

  SvaraRadera