fredag 9 september 2011

Punktering

Åh, så nöjd jag känner mig när jag kvällen innan tagit fram ett bröd ur frysen eftersom det bara fanns en skalk kvar. Vuxet.

Men så verkar det ändå som om att det man vinner i tid på att ta fram ett bröd, snart äts upp av att bilen har punktering på grund av en skruv som sitter i däcket. Den upptäcktes visserligen igår, men då skulle vi ha picnic för Ina som fyllde år. Så vi valde att snabbt fylla på lite luft i däcket som nu börjat sacka, och åka vidare till parken och låtsas som inget, äta potatissallad, vitlöksbröd med mera.Medan vissa lade på kalorier, försökte vissa (rätt många) göra av med kalorier. Där satt vi med folk som sprang lite här och var.
Imorse var Olivers kommentar - Det ser liksom ut som om hela bilen lutar. Jodå. Det tycker jag också. Passar dock inte in i min plan för dagen. Imorgon har vi 14 gäster på luch och imponerande födelsedagstårta. Hur den ska bli imponerande vet jag inte riktigt. Men jag har köpt verktyg så att det finns förutsättning för imponering.

Måste bara fixa punkteringen så att man kommer ifrån huset. Vi ska nämligen klämma in ett gymnastikpass mellan 10.30-12.00 imorgon. Gäster kommer klockan 13.00. I det fallet får jag ingen fin känsla av väl planerat. Men så är det. Vissa saker slinker emellan.
Ringer verstadskillen som pratar obegriplig engelska?. Vi har faktiskt valt en annan verkstad eftersom vi aldrig förstår vad han säger. Men med en skruv i däcket kör jag inte onödigt långt.

Jag ringer honom och säger så mycket som möjligt själv för att jag förhoppningsvis bara ska få ett Yes som svar. Det får jag inte. Jag förstå verkligen inte vad han säger, och beslutar mig för att trycka i luft här hemma och sen köra till verkstan. Eller trycka var inte rätta ordet. Pumpa. Pumpa med fotpumpen. Det tar tid. Och gör ont i benen. Behöver inte gå till gymmet idag.

Bilen fixad. Nu homous, potatissallad, tårta och en del annat.

Wish me luck!

3 kommentarer:

 1. Varför, varför, varför kan saker aldrig bara flyta på helt smidigt??!!! Det var en rejäl punktering! Hade det själv i somras och det kom inte heller lämpligt... Visste knappt att det gick att pumpa bildäck manuellt, så tuff du är.
  Jag är ändå glad för Inas skull att ni lyckades genomföra picknicken! Ser så mysigt ut och t o m vädret verkar varit fint!
  Skönt att höra att det är fler än jag som har problem med engelskan på telefon!! Dessa marknadsundersökningsmänniskor som ringer och ställer frågor som jag INTE kan förstå med deras brytning och min bristfälliga kunskap. Hopplöst! Tandläkaren var också ett problem...
  Hoppas verkligen att du fått ordning på däcket nu och att helgen går bra med kalas och bak. Ser fram emot bilder av resultatet här. KRAM.

  SvaraRadera
 2. Heather verkar ta det med ro..:)

  SvaraRadera
 3. Det är inte alltid man förstår språket på en svensk bilverkstad heller. De har så många underliga specialuttryck för sig. Men är man där kan man ju alltid peka...
  Lycka till med alla gäster i morgon!

  SvaraRadera