onsdag 7 september 2011

Back to school

Nu känns det som om jag har fött barn fyra dagar i rad. Det har jag ju inte i själva verket. Inte idag i alla fall. Inte någon annan gång heller för den delen. För 11 år sedan, den femte september, och för 9 år sedan den åttonde september. Leon fyllde år i förrgår. Jag brukar roa mina barn med att återberätta dygnet de föddes. I Leons fall de två dygnen.  Det är nog så att det är jag som behöver få det ur mig. Jag var så trött efter att ha återberättat Leons födelse att jag var tvungen att lägga mig och sova en timme mitt på dan! Men så går det när man föder barn i trettionio timmar.

Imorgon blir Ina 9 år! För 8 år och 364 dagar sedan hade vi tvåårskalas och släkt från när och fjärran hade kommit för att kalasa och fick pga den långa resvägen sova hos oss. Moster, morbror, kusinen, mormor, morfar och gammelmormor sov över. Övriga gäster åkte hem till sina hus. Det var tur. Att föda barn gör man helst med inte allt för mycket släkt omkring sig.

Så idag har Ina fått sin berättelse om hur det var när vi tidigt innan huset vaknat, smet iväg till förlossningen. Bara mormor och gammelmormor stod ute på gatan och vinkade av oss. Iklädda nattlinnen. Vilken syn... Jag kommer dra berättelsen imorgon också. På den riktiga dagen.


Ett stort barn på 4555 g


och ett lite mindre på 3855 g.

Idag var första dagen i skolan efter sommarlovet. I år förstod alla tre vad rektorn sa i sitt välkomstal. Alla tre har packed lunch. Den gör dom själva ikväll. Och förhoppningsvis också i fortsättningen. Vi går ut starkt i början av terminen.
7 kommentarer:

 1. Fina barnen! Och snart stora barnen allihop, tänk så snabbt tiden springer. Det känns nästan som igår Oliver låg i tvättkorgen!

  SvaraRadera
 2. Wow vilka praktbebisar och fina barn ni har!! Förstår att det inte är läge just nu att säga att det tog 1 timme och 50 minuter för mig att få fram vår första guldklimp :) . Det gjorde nog beslutet att skaffa mer än en lite lättare.
  Jag har mailat dig idag. Känn ingen press! Vi gör det som passar oss bäst!
  Kram och ser fram emot att ses snart!

  SvaraRadera
 3. Ida - Visst har du mejlat mig bilden på Olli i tvättkorg? Om du vet var du har den så får du gärna göra det igen, eftersom jag inte vet var jag ska börja leta.

  Ingrid - Knappa två timmar räknas inte. Det får du göra om!

  SvaraRadera
 4. Jag gjorde det!! Och det tog längre och längre tid för varje barn. Nu vågar jag inte mer, då kanske jag tangerar dina 39 timmar, ha ha.

  SvaraRadera
 5. Ingrid - Bra! Ovanligt dock. Det brukar ta kortare tid för andra barnet.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Knappt 20 minuter är det personliga rekordet som togs för 30 år sedan. Gossen hade mycket bråttom att komma ut i världen!

  SvaraRadera