måndag 2 mars 2015

Hundraser


Det är roligt med hund! Om man inte har en hund, och tänker skaffa, men inte är riktigt säker på vilken ras man ska välja, ja, då kan jag vägleda! Ta Engelsk Springer Spaniel t.ex. Man kan låna. En vecka skulle nog rekommenderas. Eller tre dagar. 
Det är en ras som behöver aktiveras, och gillar dom långa promenaderna. Den skulle kunna rulla sig i rävbajs varje gång du går ut och går med den. Och för den som inte vet hur det luktar, kan jag meddela att hundbajs luktar gott i jämförelse. Gillar man dessutom frisöryrket då kan det vara rasen för dig! Efter tre dagar vet man om man gillar att tvätta och torka lång päls.Sedan har vi Pudeln. Även den intelligent! Den har alla dom fina rullningsegenskaperna som Spanieln har, men även några bonusegenskaper. Pudeln brukar jämföras med katter pga sitt beteende (skäller gärna på alla som går förbi ditt hem, och även annars). Så känner man att det är lite för tyst omkring sig eller vill bättra på sin Tinnitus, så är Pudeln något för dig! 


Den mycket böjbara nosen gör att den får plats på många ställen. Främst i soffan.

Vill man däremot ha något mer stillsamt då kan jag rekommendera Greyhound - mest känd för att ligga på soffan med benen upp i vädret, när den inte jagar småvilt (och tamt). Det är en hund som visar sig vara stört omöjlig att träna inkallning, efter att den varit racinghund. Så alltid koppel på den, och det kan ju vara bra om man är en person som inte vet vad den ska göra med händerna, eller om man alltid vill vara på sin vakt så att den inte smiter. 

Hoppas den lilla hundskolan hjälper. Lägg gärna till fler hundraser om ni sitter inne på kunskap.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar