torsdag 16 oktober 2014

Skoluniform

Jag frågar från bottenvåningen om barnen har ögonen öppna. Ingen mening att fråga om dom är vakna. Om ögonen åtminstone är öppna kan dom i alla fall ta på sig skolkläder. Det är svårt att vakna när man är trött och det är kolsvart ute.

Fördelen med skolkläderna är att det inte finns något att ta ställning till. Det är bara att klä sig, och så ser man ut som man gjorde igår. Och dagen innan.
Vi trodde först att man tog bort möjligheten att uttrycka sig med sin klädstil, men jag ser hela tiden prov på hur barnen testar systemet.
I Skolan får dom inte ha färgat (i en onaturlig färg) hår. Då lär man sig i tidig ålder att kringgå regler. För vad är en onaturlig färg? Och det testas rätt fritt. Hår färgas, kjolar rullas upp, örhängen som är för stora göms under hår.

School uniform check:

Alla knappar ska vara knäppta. Extra viktig är den översta!

Slipsen ska vara knuten så den visar 7 ränder. Coolt att ha slipsen så kort man vågar.

Skjortan ska vara instoppad i byxorna. Jag känner en som nöjer sig med att bara stoppa in skjortan på framsidan (cheeky!).

Blazer ska alltid vara på, och vill man ta av den så får man be om lov.

Skor ska vara svarta, och gympadojor är inte godkänt.

Har man kjol, ska den sluta vid knät. Det rullas hos vissa upp så högt att den liknar en servett, och vid en snabbkoll frågar läraren att se loggan som sitter i linningen på kjolen. Då gäller det att vara snabb att rulla tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar