fredag 21 februari 2014

Eld

Har du eldat färdigt frågar jag Leon. Nä, svarar han. Vad hade jag väntat mig.
Nu har vi lov och alla slappar mest. Någon liten promenad har vi klämt in, men annars övar vi oss mest på att göra ingenting. Kanske förutom Leon som en dag bestämde sig för att göra rocket candy...

Brandlarmet i köket går så pass ofta att ingen reagerar längre. Igår borde man kanske ha reagerat, för Leons värmning av ingredienser gick lite snett, och efter ett POFF, rökfylldes hela köket och man fick ducka för att inte stå med huvudet i röken. Där gick det nämligen inte att andas. -Kväv vad det nu är! skrek jag. -Det är bara socker! skrek leon tillbaka. Det visste både han och jag att det inte var sant. Tack och lov brann det inte så länge, men 30 minuter tog det att vädra ut den grå och vita röken som stannade i taket i alla rummen.

Idag sa jag han inte fick bränna något mer. Han fick minsann sätta sig och spela på datorn.Efter att ha tänkt köra lite 5/2-inspirerad matintag kom grannen förbi och tackade för omtanken i form av mini cupcakes. Det här var inte cupcakedagen. Där rök den dieten. Ja, vi kör på röktema den här veckan. Grannens inbrottslarm tutade högljutt härom dan när stormen kom och jag försökte hjälpa. Det var strömavbrott var tjugonde minut, och allas larm gick på och av.
Det var den kvällen och natten när The great storm kom och sköljde bort fler delar av England. Den kvällen skickade jag iväg Leon på läger med Air Cadets. Dom skulle ut och campa. Vem tycker det verkar vettigt att campa ute i tält den 14 februari, och i storm dessutom? Eftersom jag försökte att inte vara en hönsmamma lät jag mitt barn packa, för att ge sig ut i ovädret som redan orsakat mycket olyckor och problem på vägar, och översvämningar. Den natten gick larmen i husen på gatan, och jag sov inte.Dom sov sedan inomhus visade sig. Men det visste jag först söndag kväll. Två nätter dåligt med sömn.

2 kommentarer:

 1. HEJ! Ler när jag för en gångs skull tittar förbi här. Inser att det fortfarande inte är en lugn stund hos er :) . Jag gjorde ungefär som Leon på nyårsafton då jag lämnade popcorn för länge i mikron samtidigt som vi kröp omkring i vardagsrummet och letade delar till ett trasigt halsband. Rökfyllt kök och jag tycker faktiskt mikron luktar fortfarande och då har Rikard ändå plockat sönder den i delar och städat ur den. Tur att det gick bra i alla fall, både hos er och oss!
  Tänker på er och hoppas att ni har det bra! Stor kram Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!!!! Nä, här är det inte lugn stund för fem öre! Kanske att jag hinner med ett nytt, litet inlägg snart?! Roligt att höra från dig :) Hälsa familjen.

   Radera