lördag 2 november 2013

Madam

Jag är uppenbarligen lite äldre.  Äldre än flickan som tog betalt på kaféet.

-That will be thirtytwo pounds please, Madam.

Madam... Vem är det? Är inte det bara den dam som är betydligt äldre än den hon som expedierar? Jag är 41. Där fick jag baske mig pausa och tänka efter vilket år jag är född. Jo. 41år är jag. Kan då expediten som är 31 kalla mig Madam? Ja, kanske var hon fjorton... Vad vet jag. Inte mycket äldre än jag alltså.


Senare i veckan var jag på universitet för Arts and Crafts där man i receptionen frågade om jag var en student eller gäst. Å, en gäst sa jag. Men jag skulle inte ha något emot att studera här, sa jag.

-Oh, but you can. We have many mature students!
-Thank you....

.....NOT.


Hur som helst. Järnspisen eller vad det nu heter är på plats. Bara lite pyssel runt om.


6 kommentarer:

 1. Vad kul att läsa din blogg! Vilken vacker spis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Till båda. Bloggen är ju ibland ett måste. För någonstans måste tankarna och funderingarna ut...
   När vi köpte huset var det slätt och fint där nu järnspisen (heter det verkligen så?) står. Hoppas jag hittar ett sätt att avsluta mitt påbörjade projekt.

   Radera
 2. :) Men åh vad jag känner igen det där med Madam...här kallas det mest Mam och det känns lite så där när man hör det... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker Mam låter aningens mildare. I vilket fall som helst så måste det väl ändå vara en väsentlig åldersskillnad..? Annars tror jag nog att jag ska börja säga Madam till folk... Mest damer ;)

   Radera
 3. Hej! Jag är här inne och läser lite här och där. Jätterolig läsning! Och vilken fantastiskt fin spis! HÄr i Brasilien blir jag kallad "senhora" mest hela tiden, vilket i mina öron låter lastgammalt. För att inte tala om när man blir kallad "Dona Hanna"....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, roligt! Det är sådant man helt har tappat i Sverige. Eller tappat och tappat.... Det kanske är bra? Jag vet inte. Lite fint är det allt. Men jag vill inte höra det från någon som i princip är jämnårig (där tog jag i en smula).
   Tack för att du gillade läsningen. Just ni verkar skrivandet ligga lågt för min del.

   Radera