lördag 18 augusti 2012

Till slut kom sommaren!Nu när det inte regnar och inte heller har regnat på länge borde man kanske säga det. Annars tror väl folk som inte är i landet att det alltid regnar. Så som Ida. Varje gång Ida är här regnar det. Oavbrutet. Är hon här i tre dagar så regnar det i tre dagar. Är hon här en vecka, så regnar det en vecka. Idas gummistövlar borde flytta till England. Där gör dom mest nytta.
Men nu regnar det inte. Nu är det jättejättevarmt. Då passar jag på att tömma bokhyllorna och dammsuga under dem. Till och med kasta dem. Böckerna söker nu nytt boende. Även malen som åt heltäckningsmattan under söker nytt boende.
Livet blir lite lättare när man inte fryser. Till och med att gå utan kylskåp funkade. Nä, vi var inte helt utan. Vi hade den lilla i köket. Den med två hyllplan. Men på fem permanentboende och tre gäster i en vecka, så är det inte utan att man tyckt det skulle vara smidigare med ett större kylskåp. Det som nu var trasigt och stod i förrådet.
Under samma period går tvättmaskinen sönder. Det blir för barnen och oss själva en historielektion om hur man levde förr i tiden. Förr i tiden när man inte hade kylskåp men matvaruhus...

Vi handlar mat varje dag, för att vi inte kan storhandla. Och när barnen plötsligt bytt kläder så får dom förhör varför dom bytt. VI HAR INGEN TVÄTTMASKIN! 

8 personer i huset och ingen tvättmaskin. Det är även då vi är så glada för våra underbart förstående grannar som bara lutar huvudet lite på sned när dom öppnar dörren och ser mig. Självklart får jag låna deras tvättmaskin så att Ina som är på väg till Sverige inte ska behöva packa ner smutsiga kläder.
Nu har vi nytt kylskåp och en lagad tvättmaskin. Jag har lite att komma ifatt vad gäller tvätten. Men det gör inget för solen skiner och rosorna i min trädgård blommar. 


2 kommentarer:

 1. Vilka HELT fantastiska bilder på rosorna!!!! Har ni så många olika sorter i trädgården...??
  Usch vad mycket bry med kyl och tvätt!! Det MÅSTE ju bara fungera! Hoppas det varit lugnt på den fronten nu.
  Hur har det gått med böckerna? Slängde du verkligen? Eller hittade du någon som ville ha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med rosorna är det som med det mesta. Man väljer en bra vinkel. Jo, dom är från vår trädgård, men det böljar liksom inte om man säger så.
   Nä, jag slängde inga böcker. Dom som vi behåller (98%) ligger i lådor, och resten i en liten påse till någon som vill ha.
   Hoppas ni har det fint i stöket!

   Radera