tisdag 23 december 2014

Mot Sverige

Mot åksjuka på flyget testar vi nu armbanden med en liten plupp på. Dom får 1 sol av 10 möjliga. För mot illamående och kräk hjälper dom inte. Däremot blir man lite varmare om handleden, och det passar bra när man ska till Sverige.

Passageraren bredvid önskar nog att han satt någon annanstans med sin bulle och kaffe. Kanske bredvid bäbisen tre rader bak, som starkt ogillar sin plats? 

I övrigt är det en väldigt angenäm tur i luften och vi ser solen gå upp, och äntligen snö (is) på fönsterrutan. Barnen jublar. 

Vi spekulerar lite omkring varför det finns en gardin framför oss in till främre delen av planet. Kanske opererar dom där bakom? Eller så startar en musikal snart?

Gubben bredvid den åksjuke såg tacksam ut när vi landade. Han hade kanske bara önskat att han inte var så jädra snabb ombord, för då kom hans ullrock underst, och vårt handbagage med smörgåsar överst. Han fick borsta en liten stund.

Nu väntar vi på väskor! 

lördag 20 december 2014

Schampo till fröken

Lov! Det behövs. För nu skulle alla behöva vila upp sig. Men för att barnen inte ska glömma bort skolan, så har dom fått läxor att göra under lovet. På positivsidan har Inas lärare skickat ett kort hem och gratulerat till utmärkt arbete i drama. Och leons lärare skickat kort om utmärkt arbete i matte.

På mellanstadiet hade läraren tagit emot gåvor från rätt många barn i klassen. Var och en mutar sin egen lärare. Om det så man vill se det. Och det vill man idag. Läraren blev nog glad. För hon skulle nog lukta jättegott med all duschtvål, schampo, bodylotion och doftljus. Eller så är hon smart och packar in 13 schampoflaskor och  bodylotion, och 11 doftljus igen, och ger bort till sina släktingar i jul. 

På vår gata. Jag är lite osäker över ljussättningen. 
Alla får vara med. Oavsett stil.






torsdag 18 december 2014

Hos veterinären

Det blir så mycket gjort nuförtiden! Och skriver jag upp det på en liten lapp så blir det ännu lite mer gjort. Men inte allt som står på lappen. För det är som med min bakning, jag läser lite vad som står i receptet, och tänker att jag nog fått med allt. Det har jag inte.

Fast jag har ordnat lite för julen, och framförallt varit hos veterinären med hunden och fått tänderna rensade. Dom få som är kvar. Jag tappade räkningen när veterinären förklarade vilka tänder som tagits bort och varför. God Jul, säger vi till vänner och bekanta i vår omgivning. Hunden luktar gott i munnen. Det är vår julklapp till er. £430 kostade det....


onsdag 10 december 2014

Väntan



Air Cadets. Tisdagar och fredagar. Så här ser det ut när man väntar 21.30. Klockan 21.57 börjar dom komma ut. Så varför man inte bara ändrar tiden till det vet jag inte. Mitt barn kommer dessutom ut sist. Han verkar vara den som har minst bråttom att komma hem. Jag är den som har mest bråttom. Jag är den som först kommer till upphämtningsplatsen. Och den som åker därifrån sist. Färdig i pyjamas.

tisdag 9 december 2014

Köttbullar






Vi har bakat, spelat gitarr, sjungit, byggt Lego och lagat mat. Jo. Samtidigt! Jag rullade så många köttbullar att jag fick träningsvärk i ryggen. Dom musklerna sitter på yttersidorna av ryggen. Man får förmodligen träningsvärk eftersom det går fyra år mellan julborden. Nu väntar vi fyra år till nästa gång vi bjuder in en armé.




-Det där 'Johansson' var gott, konstaterade Oliver. Vi får alltid en liten pratstund innan han går till skolan när vi väntar 15 minuter i bilen innan grindarna öppnas. I morse sa han att han skulle samla snö på skolgården(!). Det kom frost i natt. Nu är det på tiden att vi åker till Sverige!