söndag 27 januari 2013

The Seahorse



Vår nya pub - The Seahorse








Nytt år, nytt hem!

Oliver lyfte på tröjan och viftade lite. "Så det skulle lukta lite mer som oss..."



Bilen följde inte med i köpet. Men så här ser det ut. Vårt lilla hem. Vårt lilla varma hem med utsikt över stan. När man kommer hem känns det bra. Men det behövs lite Wisteria. Det ordnar jag när det går att gräva igen. För just nu har England drabbats av ett snöoväder.


Gul, och gult och gult. Inte vår kopp te.







Roligt är att vi nu är så ovana med ordentligt ljus att vi går omkring i mörker. Det är lampor och stora fönster överallt. Och så ligger huset på en höjd och inte i en skog.

Vi har också en fläkt över spisen. Men den används inte heller utan brandlarmet sätter igång och då kommer vi på att kanske sätta på fläkten...





Grönt och blått... inte heller vad vi skulle välja, men det kan målas. Och kanske vill man slå ut väggen mellan kök och matrum. Men inte nu.


Uppackning pågår när bilden togs. Nu är det faktiskt färdigt! Larm är även installerat och jag tror vi blir snabbare och bättre på det här för varje flytt. 


Dom passade på att flyga till Sydafrika. Passageraren har peruk.



torsdag 3 januari 2013

Nu höjer vi ribban och Ina bryter armen. Mitt i flytteriet när orken är slut så ramlar Ina baklänges på sina rullskridskor och landar på sin högerarm. Det hade fram till dess varit en jättebra sysselsättning när allt skulle packas ner i lådor.

Vi pausar med packandet och ser lite hur engelska akuten funkar. Ingen skillnad från svenska akuten egentligen. Sjabbiga lokaler och lång kö. Folk som ligger i korridorer. Fler ambulanser på väg in. Fast vi kom inte i ambulans även om jag tyckte mig ha rättigheten att köra som en.

Den långa väntetiden visade sig bli två timmar från start till stödskena inkluderat röntgen, så det får godkänt av mig. Liknar inte den heldagsutflykt vi behövde göra när Johan bröt sin arm för några år sedan.

2013 börjar intensivt. Jag hoppas det lugnar ner sig. I morgon får vi nycklarna till vårt eget hus. I morgon någon gång. Tidpunkt ännu okänd. Kanske ska vi få dem i en mörk gränd..?



onsdag 2 januari 2013

Nycklar

Att få nycklarna till det hus man köper ska ske under mystiska omständigheter. Vi vet att det var fredag som är dagen vi skulle få dem, så Johan ringde mäklaren för att få en mer precis tid så att vi kunde planera dagen. Då får han beskedet att ringa på fredag någon gång runt lunch så får vi en mer bestämd tid för eftermiddagen... The solicitor needs to release the keys.


Tålamodsprövande... Det låter lite som en knarkdeal. 



Nu är alla gardiner som hör till huset uppe igen.

tisdag 1 januari 2013

Flytt

Det är jobbigt att flytta. Men det är snart glömt...

När vi packat, packat och packat och inte längre orkade så åkte vi till Watts Gallery och åt lunch. Vi passade på att donera lite udda porslin till kaféet. För det fick vi lite scones att ta med hem. Så nu bor det som var min farmors Blå blom kaffekoppar vidare på ett litet gallerikafé på Engelska landsbygden där damerna får serverat Victoria sponge cake.





Hon tänkte att det var lika bra att behålla mössan på när det nu var det regnigaste året NÅGONSIN!! 


Och på kvällen kom stopp-i-avloppetbilen och fixade så inte toalettvatten smet ut genom avloppsbrunnslocket och ut i trädgården. Papper och "annat" skapade en lite bäck ut genom glipan i locket som även kallas: man hole. Jag märker hur mitt vokabulär utökas. Dock inte inom områden jag önskar.

Ja, kväll vet jag inte om det var 23.15... Mer som natt för mig som sovit ett par timmar när bilen med dom orangeblinkande lamporna dök upp, hundarna skällde som galningar och en bris av bajsdoft smet genom huset.

Det tog ett tag innan jag somnade om.